זמרים שמגיירים שירים , תגובתם
-
@אילן-פ אמר בזמרים שמגיירים שירים , תגובתם:
אבל מעניין למה אף פעם לא שומעים הפוך ---שזמר חילוני השתמש בלחן של חרדים ?????!!!!!!
לא שמעתי על זה...
אפשר דוגמא? -
אני לא אוהבת לשמוע שירים מגויירים בכלל!
מגעיל אותי שפתאום כל השירים החילונים הופכים להיות כ"כ קדושים(עיין ערך "גמרא סבבא"-אני נסלדתי!)
אולי כי הכרתי לפעמים את המקור,
ולראות את הערכים שלנו מולבשים על השירים שלהם, ובחוסר מקצועיות- העיקר שיתאים למנגינה ויתחרז טוב , לא עושה לי טוב!
אבל חייבת לציין שזה מביא לזמר המגייר מלא צפיות... -
@אילן-פ האמת גם אני חשבתי על הנקודה הזאת. לדעתי, זה בגלל שני דברים 1. זמר שלא מהציבור שלנו שאוהב שיר אין לו בעיה טכנית לשיר אותו עם המילים שלו כמו שהן ולזמרים שלנו יש... מה גם שיהיו כאלו שלא ירצו מבחינת דעת קהל להשתמש בלחנים של יוצר חרדי.
2. לצערי ישנם אומנים עם תחושות של נחיתות בציבור שלנו. לדידם כביכול היצירה ששם טובה ועל רמה יותר... לא נכנסת לדיון אם זה נכון או לא אבל מה שבטוח שלאומנים הכללים אין התחושות האלו כלפי היוצרים שלנו... ויעדיפו להשתמש בלחנים של עצמם. -
@מתנדנדת
לדעתי יש כאן משהו הרבה יותר עמוק -- יש משהו בנשמה שלו שחוסם אותו
כי זה לוקח אותו למקום שהוא לא רוצה להיות -- של הזדהות והתחברות והתבוננות ביהדות
אבל זה באמת נושא שמעניין בפני עצמו
אבל מתאים יותר לשיעור מוסר ולא לפורום מוזיקה -- ואפשר להרחיב על זה עוד ועוד -
שמעתי לאחרונה שיר מעניין במנגינה של 'אם תרצי' עם המילים 'מזמור לתודה'
ת'אמת? דווקא נהניתי......... היה בזה משו חמוד.אבל זה פחות חמוד שהזמר החרדי שר את המילים המקוריות או יותר גרוע - מוציא את המילים יעני הלא טובות ומוסיף מילים משלו.
||לדעתי :)||
-
@כ-פ זה גיור של עמירן דביר לשיר אם תרצי של חנן בן ארי
עמירן דביר - אם תרצו.mp3 -
לדעתי שירים שהם להיטים ממש בציבור החילוני כן אפשר לעשות עליהם
אני יודעת מניסיון שאנשים ששרו תקופה שיר מסוים באוטובוס וכשיצא הגיור שלו פשוט הם הפסיקו לשיר אותו ושרו רק את הקאבר
אבל סתם שיר עם מנגינה מגניבה זה נראלי באמת בעיה....
וגם יש הבדל בין שירים חילוניים לשירים של גויים