קאברים וגיור שירים.
-
יש כמויות של שירים מגויירים שאתם אפילו לא חושבים שהם מגויירים. אני מקווה...
אולי אפשר לפתוח על זה אשכול.
והנה של מ.ב.ד. מתוך ויקיפדיה.''חלק משיריו של בן דוד הם עיבוד מחודש לשירים של אמנים אחרים, יהודים ולא יהודיים:
יידן מהאלבום ירושלים: לא למכירה הוא עיבוד לDschinghis Khan שזכה באירווזיון 1980.
שיר לשלום הוא עיבוד לMy Melody of Love של בובי וינטון.
'הנה לא ינום מתוך האלבום "הנני" מבוסס על "Mamy Blue", שהלחין במקור כותב השירים הצרפתי Hubert Giraud בשנת 1970.
אבא יקר ב"ירושלים לא למכירה (1988) משתמש במלחן מהשיר "Little Boy and the Old Man", שנכתב על ידי הזמר והיוצר Wayne Shanklin.
הגשר של בוא יבוא בתוך האלבום אפשר לתקן שיצא בשנת 2006 לקוח מהגשר של Love Me Do של הצמד לנון-מקרטני מ1963.''אברהם פריד הוציא קאוורים ל2 שירים חילוניים.
1-רק תפילה אשא
2-מישהו הולך תמיד איתי. -
מנחם טוקר לפני כמה שבועות דיבר בתוכנית שלו על גיור שירים,
וחשף בתוכנית כמה שירים עממיים שכולם מכירים ושרים,
שהם בעצם מגוירים, והשמיע גם את המקור שלהם,
החשיפה המטורפת (לא פחות) ביותר, היה השיר "כי אשמרה שבת קל ישמרני"
שכולנו שרים כל שבת, והוא השמיע הקלטה ששרים את זה גויים בטורקיה,
אם מישהו יכול להעלות את זה פה, זה יהיה ענק! -
@תוכי אמר בקאברים וגיור שירים.:
החשיפה המטורפת (לא פחות) ביותר, היה השיר "כי אשמרה שבת קל ישמרני"
זאת חשיפה מטורפת?
זה נראה לי אחד השירים שדווקא יותר ידוע שזה ערבי במקור@תוכי אמר בקאברים וגיור שירים.:
גויים בטורקיה
אני כמעט בטוחה שזה טעות וזה לא לחן טורקי
זה לחן ערבי ממרוקו@תוכי אמר בקאברים וגיור שירים.:
אם מישהו יכול להעלות את זה פה, זה יהיה ענק!
גם אני אשמח...
-
@דוד-ישראלי נכון, לא כל השירים הם בעייתים אמנם. (אהבתי מה ש @נוי3209 אמרה בהקשר לבחירת השירים.)
רק מה - אמרתי שלדעת מי חיבר את השיר במקור-זו לא הבעייה, את מי מעניין?...
כשאומרים שיש בעייה זה בגלל הרוח וההשקפה של המשורר שנכנס בזה ומשפיע על הנפש. -
@דוד-ישראלי אמר בקאברים וגיור שירים.:
לדעתי אין בעיה בגייור שירים כי מי שלא מכיר את השיר המקורי לא יודע שהשיר שהוא שומע במקור הוא פסול
ומי שכן מכיר אז זה לא משנה ממש...השאלה היא לא הלכתית אלא דבר ראשון האם אנחנו צריכים את המוזיקה שמגיע ממקור לא טהור. שזה עוד מילא. אבל הבעיה היותר קשה זה עד כמה השפעת המלחין של השיר חודרת ללחן. ולכן ברור שהשאלה הזאת היא הרבה יותר מהותית בשיר שנכתב על תוכן פסול במהותו, מאשר תוכן שהוא לא כשר ולא פסול.
יש שיר שבזמנו עשו עליו הרבה בלאגן שנקרא אדמה ושמים שזה שיר שאני באופן אישי ראיתי את המילים האלו באיזה ספר גויי שמצטטים את התורה הזאת מאיזה שיטת בודהיזם ולקחו זמרים חרדים את השיר שהולחן על ידי מי שהלחין, ישר לעבודה הזרה, וגיירו את זה. שזה בעייני היה חציית קו אדום. כי פה אתה מכניס את אותם מילים ואת אתה מנגינה שלשמה הולחן הניגון, ומגיייר את זה!! -
@דוד-ישראלי אמר בקאברים וגיור שירים.:
אבל שלא מכירים את המקור האמיתי בטוחים שזה המקור כמו "רק תפילה אשא" "ומישהו הולך איתי" של אברהם ופריד שעד שכתבו את זה פה לא חשבתי לרגע שזה גוי במקור
חשבת שהמקור של פריד?
כל הזמן אומרים שהוא לקח שירים ישראלים
בשביל הציבור הדת"ל -
@סודי-ביותרררררררר אף פעם לא ידעתי על זה
@בועז זה מאוד תלוי כמו שנוי3209 כתבה
כמו לדוגמא השיר אל האור שבמקור זה גוי שר את זה ועם אותם מילים שר את זה אברהם פריד אבל זה נשמע טוב רגוע ועדין
אבל השיר של קובי ברומר ישמח חתני שהוא במנגינה של שיר חילוני ורק המילים הוחלפו מרגישים שזה פחות טוב לנשמה הכל תלוי בשיר עצמו -
האלו פה תגובות יפות
אני רק רוצה לתת לכם טיפ לחיים
חוש הריח יש לו שתי אפשרויות או רוחני או גשמי
את הפעולה הגשמית שלו אנחנו מכירים: להריח את הצומח, בשמים, וכדו
מה הפעולה הרוחנית של חוש הריח?
מכירים את המושג: "זה לא מריח לי טוב"
הריח שלנו עוזר לנו להבחין בין דברים טובים או פחות מבחינה רוחנית ורגש יהודיככה זה גם בשירים, אתה מאזין לשיר, אם השיר "מריח לך טוב"- דהינו, זה משמח אותך מבחינה יהודית, שמחה אמיתית,
או אולי זה מרגש אותך-רגש יהודי, השיר ממנף אותך מעלה אותך מחבר אותך-מצוין,
אם השיר גורם להתפתחות לא תקינה בלב שלך, מגרה את היצר, מכניס לדכאון, מנגינה קיצבית אך משוגעת פרועה,-זה לא טוב.ככה תבדקו את השיר,
אבל בשביל לבדוק שיר צריך לבדוק 2 דברים:
את המילים של השיר,
ולא פחות חשוב- את המנגינה של השיר,עכשיו בקטע של חינוך ילדים אם הם יבדקו את מקור השיר עם מגינה מגוירת או לא,
ילדים מודעים על קיומם של שירים וסרטים לא טובים, ואפילו יוצא שנחשפים לכך ברחוב או לצערינו לפעמים בבית ספר,
לכן הבית צריך להיות חזק, כי בסך הכל לילדים יש איך לחקור, והדור לצערינו פתוח יותר מפעם.
וילד שמעונין לראות או לשמוע בסוף יצליח, זה הכל מתחיל מהחינוך שנותנים לילד בבית איך לרסן את עצמו ולשמור על עצמו.[סליחה שערבבתי גם נושא של חינוך, אולי זה לא קשור, אבל זה נראה לי חשוב, יש מי שיחלוק עלי- הכל בסדר- יש כמה דרכים להגיע לאמת]
-
@הללויה אמר בקאברים וגיור שירים.:
זה תמיד שירים שעשו רעש מסחרי, שירים ששברו שיאי רייטינג ביוטיוב או בבילבורד
והנה צרוף מקרים: השבוע הוכרז על השיר המושמע ביותר של השנה בארצות הברית, השבוע מכביטס גיירו אותו.
זה רצינות אומנותית? זה ניסיון מטופש לרכב על אמנים אחרים. -
פוסט זה נמחק!
-
@נ-נח-נחמ-נחמן-0 זה לא המקום להעלות קאברים. אם תסתכל בקטגורייה תראה שכתוב שם 'במת הדיונים'.
לא העלאת קאברים.
תוכל להעלות לכאן:
https://miktzav.com/topic/1658/שרשור-שירים-חדשים-של-כל-יום-2-חורף-תשפ-ב
-
זה ממש עצוב שזמרים מגיירים שירים הם פשוט הורסים את המגזר שלנו
השירים האלה משפיעים עלינו בלי לשים לב
מי שרוצה לשמוע שירים כאלה שילך למקור... התרוץ הזה שאנחנו מוציאים שיר מגויר כדי שלא יחפשו אותו בחוץ זה פשוט שטות גמורה!!! בכל מצב אתה מתקלקל כי זה לא משנה איפה אתה שומע את השיר אלא איזה שיר אתה שומע
ויש אנשים שבטוחים שהזמר הלחין או שמישהו בסדר הלחין לזמר והנשמה שלהם נהרסת וזה פשוט עצוב!!! חבל שאנשים לא מבינים את זה !
אבל כל עוד הנר דולק אפשר לתקן ואם יהיה מישהו שיש לו קול בציבור הזמרים ויקחו את הנושא הזה צעד קדימה יש מצב שהדור הבא יהיה יותר טוב מאיתנו (מדובר גם על שירים שהולחנו עי זמרים ומלחינים מהציבור שלנו אבל זה נשמע בדיוק כמו שיר של אחד שנמצא בשאול תחתית)