קאברים וגיור שירים.
-
@דוד-ישראלי אמר בקאברים וגיור שירים.:
לדעתי אין בעיה בגייור שירים כי מי שלא מכיר את השיר המקורי לא יודע שהשיר שהוא שומע במקור הוא פסול
ומי שכן מכיר אז זה לא משנה ממש...השאלה היא לא הלכתית אלא דבר ראשון האם אנחנו צריכים את המוזיקה שמגיע ממקור לא טהור. שזה עוד מילא. אבל הבעיה היותר קשה זה עד כמה השפעת המלחין של השיר חודרת ללחן. ולכן ברור שהשאלה הזאת היא הרבה יותר מהותית בשיר שנכתב על תוכן פסול במהותו, מאשר תוכן שהוא לא כשר ולא פסול.
יש שיר שבזמנו עשו עליו הרבה בלאגן שנקרא אדמה ושמים שזה שיר שאני באופן אישי ראיתי את המילים האלו באיזה ספר גויי שמצטטים את התורה הזאת מאיזה שיטת בודהיזם ולקחו זמרים חרדים את השיר שהולחן על ידי מי שהלחין, ישר לעבודה הזרה, וגיירו את זה. שזה בעייני היה חציית קו אדום. כי פה אתה מכניס את אותם מילים ואת אתה מנגינה שלשמה הולחן הניגון, ומגיייר את זה!! -
@דוד-ישראלי אמר בקאברים וגיור שירים.:
אבל שלא מכירים את המקור האמיתי בטוחים שזה המקור כמו "רק תפילה אשא" "ומישהו הולך איתי" של אברהם ופריד שעד שכתבו את זה פה לא חשבתי לרגע שזה גוי במקור
חשבת שהמקור של פריד?
כל הזמן אומרים שהוא לקח שירים ישראלים
בשביל הציבור הדת"ל -
@סודי-ביותרררררררר אף פעם לא ידעתי על זה
@בועז זה מאוד תלוי כמו שנוי3209 כתבה
כמו לדוגמא השיר אל האור שבמקור זה גוי שר את זה ועם אותם מילים שר את זה אברהם פריד אבל זה נשמע טוב רגוע ועדין
אבל השיר של קובי ברומר ישמח חתני שהוא במנגינה של שיר חילוני ורק המילים הוחלפו מרגישים שזה פחות טוב לנשמה הכל תלוי בשיר עצמו -
האלו פה תגובות יפות
אני רק רוצה לתת לכם טיפ לחיים
חוש הריח יש לו שתי אפשרויות או רוחני או גשמי
את הפעולה הגשמית שלו אנחנו מכירים: להריח את הצומח, בשמים, וכדו
מה הפעולה הרוחנית של חוש הריח?
מכירים את המושג: "זה לא מריח לי טוב"
הריח שלנו עוזר לנו להבחין בין דברים טובים או פחות מבחינה רוחנית ורגש יהודיככה זה גם בשירים, אתה מאזין לשיר, אם השיר "מריח לך טוב"- דהינו, זה משמח אותך מבחינה יהודית, שמחה אמיתית,
או אולי זה מרגש אותך-רגש יהודי, השיר ממנף אותך מעלה אותך מחבר אותך-מצוין,
אם השיר גורם להתפתחות לא תקינה בלב שלך, מגרה את היצר, מכניס לדכאון, מנגינה קיצבית אך משוגעת פרועה,-זה לא טוב.ככה תבדקו את השיר,
אבל בשביל לבדוק שיר צריך לבדוק 2 דברים:
את המילים של השיר,
ולא פחות חשוב- את המנגינה של השיר,עכשיו בקטע של חינוך ילדים אם הם יבדקו את מקור השיר עם מגינה מגוירת או לא,
ילדים מודעים על קיומם של שירים וסרטים לא טובים, ואפילו יוצא שנחשפים לכך ברחוב או לצערינו לפעמים בבית ספר,
לכן הבית צריך להיות חזק, כי בסך הכל לילדים יש איך לחקור, והדור לצערינו פתוח יותר מפעם.
וילד שמעונין לראות או לשמוע בסוף יצליח, זה הכל מתחיל מהחינוך שנותנים לילד בבית איך לרסן את עצמו ולשמור על עצמו.[סליחה שערבבתי גם נושא של חינוך, אולי זה לא קשור, אבל זה נראה לי חשוב, יש מי שיחלוק עלי- הכל בסדר- יש כמה דרכים להגיע לאמת]
-
@הללויה אמר בקאברים וגיור שירים.:
זה תמיד שירים שעשו רעש מסחרי, שירים ששברו שיאי רייטינג ביוטיוב או בבילבורד
והנה צרוף מקרים: השבוע הוכרז על השיר המושמע ביותר של השנה בארצות הברית, השבוע מכביטס גיירו אותו.
זה רצינות אומנותית? זה ניסיון מטופש לרכב על אמנים אחרים. -
פוסט זה נמחק!
-
@נ-נח-נחמ-נחמן-0 זה לא המקום להעלות קאברים. אם תסתכל בקטגורייה תראה שכתוב שם 'במת הדיונים'.
לא העלאת קאברים.
תוכל להעלות לכאן:
https://miktzav.com/topic/1658/שרשור-שירים-חדשים-של-כל-יום-2-חורף-תשפ-ב
-
זה ממש עצוב שזמרים מגיירים שירים הם פשוט הורסים את המגזר שלנו
השירים האלה משפיעים עלינו בלי לשים לב
מי שרוצה לשמוע שירים כאלה שילך למקור... התרוץ הזה שאנחנו מוציאים שיר מגויר כדי שלא יחפשו אותו בחוץ זה פשוט שטות גמורה!!! בכל מצב אתה מתקלקל כי זה לא משנה איפה אתה שומע את השיר אלא איזה שיר אתה שומע
ויש אנשים שבטוחים שהזמר הלחין או שמישהו בסדר הלחין לזמר והנשמה שלהם נהרסת וזה פשוט עצוב!!! חבל שאנשים לא מבינים את זה !
אבל כל עוד הנר דולק אפשר לתקן ואם יהיה מישהו שיש לו קול בציבור הזמרים ויקחו את הנושא הזה צעד קדימה יש מצב שהדור הבא יהיה יותר טוב מאיתנו (מדובר גם על שירים שהולחנו עי זמרים ומלחינים מהציבור שלנו אבל זה נשמע בדיוק כמו שיר של אחד שנמצא בשאול תחתית) -
@מוש770 אמר בקאברים וגיור שירים.:
הנשמה שלהם נהרסת
כל כך קל להרוס נשמות?
רק לברר, אם שיר שהולחן על ידי גוי הורס נשמות, האם אתה תומך בהתלהבות בהאזנה אובססיבית למוזיקה יהודית כדי לבנות נשמות?
אני לא סובל גיורים, זה דוחה, אבל אני גם לא אוהב להמציא איסורים שלא כתובים. ולומר שזה הורס נשמות? זה נראה לי קצת מוגזם. -
אני חושב שזה נושא מספיק חרוש וזה תמיד ימשך כי זה עיניין של השקפה וטעם אישי
-
כל כך קל להרוס נשמות?
אלו גדולי ישראל שאמרו את זה.
האזנה אובססיבית למוזיקה יהודית כדי לבנות נשמות
לא אמרתי אובססיבית, אך ידוע שהיכל הניגונים קרוב להיכל התשובה. בשירים יהודיים אמיתיים, ניגונים מדורות עברו, יש סגולה לשקם ולבנות את הנפש, לקרב את הנשמה לאלוקים.
-
כן מאוד קל להרוס נשמה נראה לי שזה יותר נפש בעצם...
אז כן קל מאוד להרוס את הנפש האלוקית ושמיעת שירים טובים זה מאוד תלוי איזה שירים
סתם שיר שהולחן בידי בן אדם ירא שמיים מכניס לנו בנפש את מה שהוא כלומר בן אדם טוב שמלחין השירים שלו עושים את הנפש שלנו יותר טובה ועדינה ולעומת זאת שיר לא טוב מקלקל את הנפש ועושה אותה יותר גסה
אתה צריך להבין שהמנגינה היא בעצם קולמוס הנפש ... בן אדם מלחין מנגינה כשהוא חש משהו לפעמים תחושות טובות של קדושה ולפעמים רגשות שליליים כמו עצבות כעס והוללות(לא מצאתי מילה אחרת להוללות)
ומה שהוא מרגיש הוא מעביר לנו וככה זה משפיע עלינו לרעה או לטובה!!!!! -
זה ממש עצוב שזמרים מגיירים שירים הם פשוט הורסים את המגזר שלנו
בזה אני מצדיקה אותך.
נכון. הם הורסים את המגזר. אבל למי אני מתכוונת?למגזר השמור מאד שהוא שומע אותם!!!!! למשפחות הצדיקות והשמורות, שהלוואי על כולנו להיות כמותם, שרק אברהם פריד ושוואקי וכדומיהם מושמעים בין קירות ביתם. האלה שרק ואך ורק מוזיקה טהורה לגמרי תצטלצל לאזניי ילדיהם.
את אלה הקאברים המגויירים יערערו!!!
אבל!!!!!!!
וזה אבל גדול!!!!!!!!!!!!!@מוש770 אמר בקאברים וגיור שירים.:
התרוץ הזה שאנחנו מוציאים שיר מגויר כדי שלא יחפשו אותו בחוץ זה פשוט שטות גמורה!!!
זה לא נכון!!!!!!!!!!!!!
כנראה שאתם באים ממגזר שמור מאד-מאד ועל כן לא מודעים לכך שהמציאות היא ההפך הגמור!!! ישנם כאלה מהנוער העכשווי שמוזיקת הפופ הינה תחליף קדוש עבורם מאשר לשמוע לועזית!!!! כי מילים שהינם בשפל המדרגה מטפטפים ללב ואוטמים אותו. אבל מוזיקה שהיא רעשנית אבל הם שומעים בה 'אלוקים' ו'אהבת השם' עדיפה להם והשמחה שהם מרגישים היא טהורה יותר ממועדוני זלות שישימו את אותו השיר אבל המקורי הלועזי!!!!!!!!!!!!!!
עובדות מהשטח:
אחי ראה את נתנאל ישראל ['מלך' הגיור של קאברים...] הולך ביפו - וחבורה של נערים שרואים עליהם שקצת-מאד קשה להם, לא חרדים שמורים ממש, עצרו אותו בחיבוקים ואמרו לו שהוא עוזר להם מאד מאד עם הקאברים שלו ושימשיך לעשות את זה כי זה תחליף טוב עבורם!!!!!יש על מה להתווכח עם העובדה הזאת????
לא מצדיקה את זה עבור מגזר שמור מאד. כי זה בהחלט לא בחירה א', כמו שאומרים. אבל כל עוד זה יכול לשמש כתחליף לאלה שצריכים את זה - אלוקים יודע כמה זה טוב.
-
בואו נהיה קצת יצירתיים, מה אתם חושבים על הגיורים של שולי רנד, האיש (עוד לפני הסערה הנוכחית) כשהוכר כחרדי כמעט גמור, היה ועודנו מעריץ כמעט פומבי של הרוקר הישראלי, המזדקן והלא מוכר בציבור החרדי - מאיר אריאל.
יש למישהו בעיה עם זה:
וזה:
וזה
@אינספריישן אמר בקאברים וגיור שירים.:
בשירים יהודיים אמיתיים, ניגונים מדורות עברו, יש סגולה לשקם ולבנות את הנפש, לקרב את הנשמה לאלוקים.
בדיוק באותה מידה שלהם יש כוח לבנות נשמות - הם יכולים להרוס.
מכירים מישהו שחזר בתשובה בגלל מוטי שטיינמץ? אני גם לא מכיר מישהו שהתדרדר חמורות בגלל... -
בואו נהיה קצת יצירתיים, מה אתם חושבים על הגיורים של שולי רנד, האיש (עוד לפני הסערה הנוכחית) כשהוכר כחרדי כמעט גמור, היה ועודנו מעריץ כמעט פומבי של הרוקר הישראלי, המזדקן והלא מוכר בציבור החרדי - מאיר אריאל.
יש למישהו בעיה עם זה:
וזה:
באופן כללי אף פעםלא אהבתי את הסגנון הזה בשום צורה בלי קשר לאיש עצמו אבל הוא בתור אחד שבא מהעולם ההוא צריך לכאורה להיזהר יותר בתכנים שהוא מכניס למגזר החרדי כי הוא יודע מהיכן הם באו ולא להכשיל חרדים תמימים
-
@רבקה
תכלס כשאת שומעת שירים כאלה זה לא צורם לך???
אני לא מדברת על נערים הרוסים ששומעים שירים לא טובים ואז שירים פחות טובים במגזר שלנו מצילים אותם.. הם נהרסו ומה שהם שומעים זה פחות גרוע ממה שהם שמעו לפני ...
אבל לנו שאנחנו שומעים שירים טובים , לשמוע את השירים האלה זה הורס כי השירים ברמה רוחנית פחות טובים ממה ששמענו לפני!! -
@רבקה אמר בקאברים וגיור שירים.:
לא מצדיקה את זה עבור מגזר שמור מאד. כי זה בהחלט לא בחירה א', כמו שאומרים. אבל כל עוד זה יכול לשמש כתחליף לאלה שצריכים את זה - אלוקים יודע כמה זה טוב.
לא מסכימה עם כל מילה, רק חלק...
כי הקאברים האלו אמנם יכולים לשמש תחליף מצוין לבני הנוער שזקוקים לכך, אם נחשפים אליהם גם נערים שלא זקוקים להם, והם רק נופלים בגללם.
אם כך, יצא שכרו בהפסדו -
אבל לנו שאנחנו שומעים שירים טובים , לשמוע את השירים האלה זה הורס כי השירים ברמה רוחנית פחות טובים ממה ששמענו לפני!!
לכן כתבתי:
@רבקה אמר בקאברים וגיור שירים.:
לא מצדיקה את זה עבור מגזר שמור מאד.
@אינספריישן אמר בקאברים וגיור שירים.:
אם נחשפים אליהם גם נערים שלא זקוקים להם, והם רק נופלים בגללם.
צודקת. אבל זה לא מה שיכליל את כל הקאברים כ'הורסי נפשות'.
-
@רבקה
תכלס כשאת שומעת שירים כאלה זה לא צורם לך???
אני לא מדברת על נערים שנפלו קצת ששומעים שירים לא טובים, ואז שירים פחות טובים במגזר שלנו מצילים אותם.. הם נפלו ומה שהם שומעים עכשיו (שירים מגוירים או של זמרים לא הכי)זה פחות גרוע ממה שהם שמעו לפני (שירים ממש גרועים)...
אבל לנו שאנחנו שומעים שירים טובים , לשמוע את השירים האלה זה הורס כי השירים ברמה רוחנית פחות טובים ממה ששמענו לפני!!