קאברים וגיור שירים.
-
@ברדק מקווה שזה סתם שמועה
-
@ברדק וואי וואי מזל שאני לא מכירה את השיר
גם השיר מישהו הולך תמיד איתי של אברהם פריד זה קאבר מזמרת חילוניה -
@סודי-ביותרררררררר לא מכירה את השיר, אבל שמתי לב שקובי ברומר הוא אחד מהחקיינים, יש לו עוד שיר אחד שהוא גם העתיק, ואני לא זוכרת את שמו!
-
יש גם את אדמה ושמים שמגיע מהנצרות וזה היה להיט קטן
-
@אלי-מהאולפן נכוןן!!!
צריך להגיד לזמרים משהו בנידון
כי לא מספיק שמים על הנושא הזה דגש
כמו ששמים דגש על מוזיקה אלקטרונית
והנושא הזה הרבה יותר חמור ממוזיקה אלקטרונית -
@סודי-ביותרררררררר יש חלק מהטרנסים שמשמיעים בחתונות (יותר החסידיות) שמגיעים מהמקומות הכי לא קדושים בעולם ואת זה משמיעים בחתונה יהודית טהורה וזכה
-
@ברדק אמר בשירים במנגינות בעיתיות:
@סודי-ביותרררררררר לא מכירה את השיר, אבל שמתי לב שקובי ברומר הוא אחד מהחקיינים, יש לו עוד שיר אחד שהוא גם העתיק, ואני לא זוכרת את שמו!
ישמצב זה השיר שלו "נטיעות"?
כי כתוב לחן קובי ברומר
ממתי קובי ברומר מלחין?? -
גם המנגינה של 'שלום עליכם' המושרת ברוב בתי ישראל בליל שבת הולחנה ע"י רבאי קןנסרבטיבי בשם ישראל גולדפרב, ועדיין היא חלק מלקסיקון המוזיקה היהודי.
גם הרבי מקאליב זצוק"ל היה רגיל לשיר ניגון שהגיע מאיזה גוי רועה צאן.
וכן הרבה שירים.
ועל כן דעתי היא, שהנושא הוא לא מי הלחין את השיר, אלא איך נשמע השיר!
בין אם הוא הולחן ע"י יהודי דתי ובין אם הולחן ע"י חילוני או אפילו גוי.
ועל אף שבדרך כלל יהודי כשר ילחין שיר בסגנון יהודי, וגוי ילחין שיר בסגנון גויי וגס,
ייתכנו מקרים בהם זה לא יהיה כך. -
@ברדק אמר בשירים במנגינות בעיתיות:
@סודי-ביותרררררררר או השיר ''חלום לגדול'' שאמור היה כבר לצאת מזמן, והוא השמיע את זה כמה פעמים בתכנית היומית שלו.
אבל זה באמת פחות נשמע לי, כי יואלי הוא בן אדם מוכשר, יש לו הרבה לחנים, והוא לא צריך לקחת אותם ממקומות אחרים...השיר "חלום לגדול" הוא כמדומני בלחן של "יצחק הרץ"
-
@רחלי אמר בשירים במנגינות בעיתיות:
גם המנגינה של 'שלום עליכם' המושרת ברוב בתי ישראל בליל שבת הולחנה ע"י רבאי קןנסרבטיבי בשם ישראל גולדפרב, ועדיין היא חלק מלקסיקון המוזיקה היהודי.
גם הרבי מקאליב זצוק"ל היה רגיל לשיר ניגון שהגיע מאיזה גוי רועה צאן.
וכן הרבה שירים.
ועל כן דעתי היא, שהנושא הוא לא מי הלחין את השיר, אלא איך נשמע השיר!
בין אם הוא הולחן ע"י יהודי דתי ובין אם הולחן ע"י חילוני או אפילו גוי.
ועל אף שבדרך כלל יהודי כשר ילחין שיר בסגנון יהודי, וגוי ילחין שיר בסגנון גויי וגס,
ייתכנו מקרים בהם זה לא יהיה כך.בהחלט נכון! היו דיונים רבים על העניין הזה! הרבה מנגינות חסידיות "שורשיות" מקורם בלחני רועי צאן ערבים...
בבחינת "חכמה בגויים תאמין".
ולגבי העניין עצמו: יש לזה צדדים: יש כאלו שילכו להאזין לשירים לא משלנו, וצריך לתת להם אלטרנטיבה... זאת גם הסיבה ש"עמירן" שהוא אדם מאוד שאכפת לו הוציא את "דספזלטוב, סול מי, וכו". -
@סקופר
זה מאוד שונה כשרבי שומע שיר של איכר ערבי והופך את זה לניגון אז בעצם הרבי לוקח את הניגון ומעלה אותו לקדושה
זה רק רבי יכול לעשות -
@סודי-ביותרררררררר מסכים לגמרי! רק אומר שיש צדדים למטבע: אני באופן אישי חושב שזה לא נכןן לעשות את זה היום (לגייר או להחזיר בתשובה שירים), כי מבחינת המכלול השלם יותר צערים לא הכירו את השירים המקוריים ועכשיו יוצא להם להכיר מאשר כאלו שכבר זמזמו וצריך לתת אלטרנטיבה. אבל יש זמרים שלוקחים בחשבון את העניין.
עמירן פעם אמר משהו בסגנון הזה באיזשהו מקום: "זה מעציב לראות צעירים מזמזמים שיר גויי לגמרי, לכן החלטתי להוציא להם את אותה מנגינה רק עם מילים מותאמות". -
@אלי-מהאולפן אמר בשירים במנגינות בעיתיות:
@סקופר יש המון שירים חסידים שהגיעו מהגויים למשל בשירי מודזיץ יש כמה כאלו וגם מקארלין הגיעו כמה (זכור לי שיש שמה שיר שהגיע מהצבא האדום והאדמור מאוד אהב ואמר שזה מגיע מהקדושה וזה היום שיר בקארלין)
גם בחב"ד יש כמה ניגונים כאלה