קאברים וגיור שירים.
-
אני בתור אחת שמכירה הרבה שירים חילוניים לא אוהבת לפגוש אותם כשהם חזרו בתשובה כי אז תיד יתנגן לי בראש השיר בגירסה הקודת ואני לא יבין מה זמר חרדי שר שיר חילוני ולפעמים שיר גויי לחלוטין שבא ממקום טמא זה לא מסתדר לי בראש פשוט (פעם שמעתי מגירת צדק אחת שיצא לה לשמוע שיר מסוים מגויר והיא הייתה בהלם שמשמיעים שיר כזה בתחנה חרדית)פשוט צרכים להיזהר מדברים כאלו בבחינת לפני עיור לא תשים מכשול.
-
כל הרעיון הזה לקחת מנגינות של גויים או חילונים הוא מעוות,
כי אם אומרים שהמנגינה היא משפיע על הנפש ולכן לא טוב לשמוע שירים כאלה,
אז מה העניין בשינוי המילים? בגלל שהחליפו כמה מילים מהשיר זה כבר לא משפיע?או שאומרים שהבעיה במילים ואז זה סיפור אחר...
וסתם ככה אם הבעיה היא בלחן אז למה לא יצאו נגד יצירות של אמנים שונים בעולם?אני בכל אופן חושבת שהרבה אנשים אחרי שישמעו קאבר הם יחפשו את המקורי כי בדרך כלל המקורי יפה יותר מהקאבר, או כי זה סתם מעניין לשמוע את המקור. (אני לא שמעתי עדיין קאבר שהוא יותר יפה מהמקור)
וכל הרעיון הזה של גיור שירים רק גורם ליותר אנשים לשמוע שירים של חילונים או גויים.
כמו כל שירי ברסלב שכל המנגינות שלהם הם משירים חילוניים זה מגעיל ומעצבן לשמוע את זה. (לי לפחות) -
@זברה אמר בקאברים וגיור שירים.:
כמו כל שירי ברסלב שכל המנגינות שלהם הם משירים חילוניים זה מגעיל ומעצבן לשמוע את זה. (לי לפחות)
אני אישית גם בדעה הזו. ואני פחות מתחברת לקאברים הללו.
רק מה..
שאתם שוכחים שלמגזר שלנו, בפרט בחברה הישראלית יש עוד כל כך הרבה סגנונות שלא מופנים לציבור החרדי. או לא מופנים לקהל מסוים.
יש לברסלבים המון דברים טובים במוזיקה הזו. הם באים למקומות מסוימים שיש שם רק חילונים, משמיעים את הקאבר- ובמקום שכולם ישמעו את המקור, כרגע הם שרים לה' או על ר' נחמן.
שלא תבינו אל נכון-
אני לא אומרת שהדרך הזו כשרה, והיא מותרת. בעיני היא בכלל לא בעדיפות ראשונה- בטח לא כשזה מבוצע על ידי זמרים שנקראים חרדיים.
אבל אני בהחלט מקבלת גם את הצד הזה, ויודעת שזה לא מופנה אלי- ויש מצב שמישהו אחר זה ירים אותו ויקרב אותו לדת. ויש מצב שלאדם אחר זה יוריד.
כל אחד והמסלול שלו. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
התגובה הקודמת שלי היתה באג, היא נועדה לפורום אחר, להלן התגובה האמיתית:
אני לא מחבב קאברים לשירים של גוים ואני לא מדבר מהצד הרוחני ומווסרי, אני מדבר על האפיק האמנותי בלבד.
הרי כעובדה, שום קאבר לא ממש הצליח וזה פלא, שירים עם שמונה מליארד צפיות ביוטיוב שגוירו זכו לאלפים בודדים בלבד, וגם הם, אני מהמר שמסקרנות.
שיר שיוצא בגלל כוונה מסחרית יהי כישלון, מי שרואה לחן שהצליח ואומר "יאללה בואו נחקה את זה" יכשל, מוזיקה מגיעה משורשים עמוקים, לא מנוסחאות אוניברסליות. -
כל הרעיון הזה לקחת מנגינות של גויים או חילונים הוא מעוות,
מעוות?
בדורות הקודמים הרבה שירים (שעד היום קדושים מבחינתינו) המקור של המנגינה זה מגויים
גם ניגונים חסידיים, גם קטעי חזנות וגם פיוטים
אז קודם כל אי אפשר לקרוא לזה מעוות
אין לנו את הזכות להחליט אם זה מעוות או לא@סודי-ביותרררררררר אמר בקאברים וגיור שירים.:
כשמישהו לוקח משיר חילוני מנגינה
הוא לא כותב של מי הלחן
כאילו מתחמק מיזהברעיון הוא חייב לכתוב מי הלחין, אלא אם כן הוא סיכם עם בעל הזכויות על הלחן.
@אייצ-ית אמר בקאברים וגיור שירים.:
מה דעתכם על כל עניין הקאברים לשירים בכללי?
ומה בנוגע ל "גיור" שירים חילוניים?אני אישית לא מתחברת לזה בכלל!
מפריע לי לשמוע קאברים, מפריע לי לשמוע גיורים
אבל יש כאלו שאוהבים וזה גורם להם לשמוע את זה במקום את המקור
אז אני בעד שיעשו -
@margalit אמר בקאברים וגיור שירים.:
מעוות?
בדורות הקודמים הרבה שירים (שעד היום קדושים מבחינתינו) המקור של המנגינה זה מגויים
גם ניגונים חסידיים, גם קטעי חזנות וגם פיוטים
אז קודם כל אי אפשר לקרוא לזה מעוות
אין לנו את הזכות להחליט אם זה מעוות או לאאני חושבת שכן.
לא יודעת מה לגבי ניגונים חסידיים לא מבינה בזה, אני מדברת על המציאות שקיימת היום.
אם לא טוב לשמוע לחן שהלחינו אנשים לא יראי שמים אז הרעיון של להחליף מילים הוא מעוות...
או שהבעיה במילים ואז שכל אחד יגייר או יחזיר בתשובה איזה שיר שבא לו רק שבדך כלל זה לא כלכך מוצלח...
מה שבטוח שהמציאות הזאת רק גורמת ליותר אנשים להכיר שירים חילוניים כי הרבה כאלה שישמעו קאבר ירצו לשמוע את המקור. -
אם לא טוב לשמוע לחן שהלחינו אנשים לא יראי שמים אז הרעיון של להחליף מילים הוא מעוות...
מי אמר שלא טוב?
איך אפשר לקרוא מעוות למשהו שהגדולים בדורות הקודמים עשו?יש דברים שאנחנו לא יכולים להחליט בעצמנו אם הם טובים או לא
והדעה שלנו והמחשבה שלנו לא רלוונטית....את יכולה לא לאהוב את זה (גם אני לא אוהבת את זה)
אבל את לא יכולה להגיד שזה מעוות -
כמו שבעיה לגייר גויים זה בעיה גדולה יותר לגייר שירים אי אפשר לדעת מה המקור שלהם ובטוח שלא ממקור טהור ודי למבין...
-
@margalit אמר בקאברים וגיור שירים.:
מי אמר שלא טוב?
איך אפשר לקרוא מעוות למשהו שהגדולים בדורות הקודמים עשו?אני לא אמרתי שמה שהאדמורים עשו זה מעוות, אני לא מבינה בזה, ולא רוצה לדבר עליהם.
דיברתי על מה שקורה היום.
אני שמעתי כמה פעמים בחיי שלא טוב לשמוע מנגינות שהלחינו אנשים עם השקפות לא טובות, אני לא יודעת עם זה נכון או לא.
אמרתי שאם זה נכון אז להחליף מילים לא עוזר לשיר להיות טוב.@margalit אמר בקאברים וגיור שירים.:
יש דברים שאנחנו לא יכולים להחליט בעצמנו אם הם טובים או לא
והדעה שלנו והמחשבה שלנו לא רלוונטית....את צודקת אבל אני לא חושבת שבנושא הזה גם.
זה שפעם עשו את זה אדמורים לא אומר שהיום כל זמר יכל לעשות את זה.
ובדברים שהם לא ברורים כמו זה אם זה טוב או לא אנחנו צריכים קצת דעה וחשיבה עצמית, כי אף אחד אחר לא יעשה לנו את העבודה.מי שזה טוב לו ישיקשיב לזה ומי שלא שלא יקשיב אבל מה שהאדמורים עשו פעם לא אומר שאפשר לעשות גם היום.