למה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי
-
@margalit אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
@חסידייה-אוטנטית אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
שוואקי מבין את הלך הרוח של הדור שנוטה לכיוון הידישאי החסידי האותנטי
אני לא חושבת שהדור נוטה למוזיקה הזאת
אולי רק החסידיים נוטים למוזיקה הזאת.ראשונה בפורום הזה שמסכימה אתי. תודה ענקית.
@ברוריה אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
@כ-פ אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
@ברוריה אז מה את כן מכניסה?
מידי פעם אני מורידה שירים מה שמתאים ובוררת אותם כמו אורז
אויש את חמודה!!! הלוואי עלי!!!!!
-
גם לי קשה עם זה האמת, שיש היום שירים או חסידי אידישאי, או אלטרנטיבי ישראלי. מתגעגעת אנושות לסגנון הליטאי מבית-אבא.......
לכן היום זה הרבה יותר קשה עקרונית,
או להכניס כמה טוב ה' או 'אידן אין אמריקע' אבל לדעתי שוואקי די רוקד על שתי החתונות,
מבטיחה לכם שלא משמיעים את 'לחיים' בתוכניות בסמינר וגם לא את 'שמע ישראל' לא בגרסה בעברית ובטח שלא באנגלית....סמינר זה לא מדד, סורי על ההיתקלות בפרטים. המדד זה הישיבות. כי בסמינר לא משמיעים כמעט כלום. רק את הטובים-טובים-טובים, או בהברה אידישאית או ליטאית.
-
גם לי קשה עם זה האמת, שיש היום שירים או חסידי אידישאי, או אלטרנטיבי ישראלי. מתגעגעת אנושות לסגנון הליטאי מבית-אבא.......
לכן היום זה הרבה יותר קשה עקרונית,
או להכניס כמה טוב ה' או 'אידן אין אמריקע' אבל לדעתי שוואקי די רוקד על שתי החתונות,
מבטיחה לכם שלא משמיעים את 'לחיים' בתוכניות בסמינר וגם לא את 'שמע ישראל' לא בגרסה בעברית ובטח שלא באנגלית....סמינר זה לא מדד, סורי על ההיתקלות בפרטים. המדד זה הישיבות. כי בסמינר לא משמיעים כמעט כלום. רק את הטובים-טובים-טובים, או בהברה אידישאית או ליטאית.
ממש לא!
משמיעים בסמינרים בערך את מה ששומעים בישיבות
(מדברת על סמינרים ספרדים/ליטאיים)@כ-פ אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
ראשונה בפורום הזה שמסכימה אתי. תודה ענקית.
אז הנה, פה אני לא מסכימה
-
@chagit03 אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
@ברוריה וואלה...אז בחיים לא שמעת אלבום של שוואקי,או אפילו חנן בן ארי?
לא הבנתי את זה..כאילו מה ההבדל בין אלבום לבין סינגל?שוואקי אני כן שומעת מידי פעם אבל את חנן בן ארי ברור שלו ולא מעוניינת לשמוע
-
@יענקל-לוי ניתוח מעניין ו(לדעתי) מאוד נכון, אבל אני טוען שזה ממשיך הלאה גם להצלחה של הזמר.
||ולמי שמעניין אותו אז זה בציטטה השלמה שלי בעניין (מקווה שלא חפרתי מידי...)
אחרי הרבה נושאים ודיונים על הזמרים הגדולים שנחשבים לענקי הזמר, רציתי לנסות להבין מה עומד מאחורי ההצלחה שלהם.
יש לנו 2 זמרים שלפי כל השיטות (כמעט...) הם תמיד היו גדולים לאורך ה30-40 שנים האחרונות, וזה מרדכי בן דוד, ואברהם פריד. יש לנו עוד זמר שעד לפני כמה שנים היה זמר שהיה באותו מעמד וזה יעקב שוואקי, שהוא בשנים האחרונות, נתון קצת למחלוקת. כי ציבור נרחב מבני התורה שנמנו על מאזיניו, זה היה בעידן רחם, טאטע, וכדו' ומאז שהוא החליף סגנון, הם לא כ"כ מתחברים.
יש גם את ליפא כמובן אבל נראה לי שעליו לא צריך להסביר למה לא כולם מתחברים אליו.
לדעתי הסיבה שאברהם פריד ומרדכי בן דוד נשארו בתודעה כ"כ הרבה זמן, זה מהסיבה שהם פשוט גדלים איתנו. כלומר, שהיה צריך לשיר את ומניח בקדושה לפני 30 שנה, שרו כמו שמתאים אז. והיום אברהם פריד שר את אוטוטו, בלי להוריד מתוכן השירים שלו אלא רק להתאים את עצמו לדור הנוכחי. וכן מרדכי בן דוד, הוא לא הלך למקום שרוב הזמרים נמצאים שם היום, אלא השאיר את השירים היהודיים האותנטים רק בסאונד של 2021.
ולכן גם נראה לי שאם ננסה לבחון ולהבין מי יהיו גדולי הזמר בעוד 20 שנה, זה יהיו אלו שלא יורידו ברמת היהדות האותנטית, אלא רק אלה שיתנו את המוזיקה היהודית האמיתית, בצורה שתתעדכן עם הדורות.
ואם אתם קופצים ואומרים, איך אתה מדבר על רוב הזמרים רע? לא, אין לי בעיה אתם. זו זכותם להוציא מה בא להם, אבל בסוף שתרצו לדעת מה זה מוזיקה יהודית אותנטית, תנסו לדמיין זמר חילוני שר את השיר שאתם מאזינים לו, אם צריך גם להחליף מילים, אז תפתחו איזה ספר סיפורים ותקחו משם מילים. אם זה יסתדר, כנראה שזה לא היהודי האותנטי. אם לא, כנראה שכן.|| -
@הראל-1 אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
@margalit ממש לא
על מה ממש לא?
כשאתה אומר ממש לא, אז תן ציטוט שנבין על מה אתה מתכוון
וגם תסביר למה לא ותגיד את דעתך..||או שיתחיל ויכוח של
-ממש לא
-ממש כן
-ממש לא
-ממש כן
וכו'|| -
@הראל-1 אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
@margalit שבישיבות ובסמינרים משמעים אותם שירים
אני חיה עם אחים שבישיבות
ואני הייתי בסמינר
ואני לא רואה הבדל בסגנון המוזיקהאבל אין עניין להיכנס לזה, זה לא הנושא...
-
האמת הוא עדיין מהזמרים היותר מוצלחים גם אם אינו מצליח כיום, והסיבה אולי כי הוא אמריקאי בנפש (אם כי גדל בארץ) ומה שהוא אוהב הוא בטוח שזה מה שהציבור מחפש. והוא טועה. זה שהוא ידע לפני שנים לשווק את "רחם" או "עננו" וכדו' באמת מעניין. אז לא יודע, ה' ירחם עליו לפני שהקול ילך לו - מתבגרים... תראו את מרדכי בן דוד שמנסה והצבור כבר לא רואה בו אליל כמו פעם...
-
@וייזתא אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
האמת הוא עדיין מהזמרים היותר מוצלחים גם אם אינו מצליח כיום, והסיבה אולי כי הוא אמריקאי בנפש (אם כי גדל בארץ) ומה שהוא אוהב הוא בטוח שזה מה שהציבור מחפש. והוא טועה. זה שהוא ידע לפני שנים לשווק את "רחם" או "עננו" וכדו' באמת מעניין. אז לא יודע, ה' ירחם עליו לפני שהקול ילך לו - מתבגרים... תראו את מרדכי בן דוד שמנסה והצבור כבר לא רואה בו אליל כמו פעם...
לא יפה. הוא לא היה צריך 'לשווק' את רחם, השירים האלו היו באמת מוצלחים ו'השתווקו' מעצמם.
אגב לגבי מה שאמרת עם האמריקאים - הוא באמת מצליח יותר בחו"ל. תראו בקליפים האחרונים כמה צפיות. 'ברוך השם איטס שאבעס' הגיע לכמעט מיליון צפיות. -
@דעה אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
אידיש נחת זה לא שירים של פעם, שיוציא שירים כמו רחם, אם לא אעלה......ירושלים, וכו' השירים שיוצאים היום בסגנון של אידיש נחת שוכחים תוך שתי דקות, הם יותר מילים למנגינה מאשר מנגינה למילים. וד''ל.
לא שירים של אידיש נחת, הלחנים שלהם מיוחדים לדעתי. זה יוסי גרין המלחין שלהם.
-
@דעה אמר בלמה שוואקי של היום לא מצליח לחזור לשוואקי הנוסטלגי:
אידיש נחת זה לא שירים של פעם, שיוציא שירים כמו רחם, אם לא אעלה......ירושלים, וכו' השירים שיוצאים היום בסגנון של אידיש נחת שוכחים תוך שתי דקות, הם יותר מילים למנגינה מאשר מנגינה למילים. וד''ל.
לא שירים של אידיש נחת, הלחנים שלהם מיוחדים לדעתי. זה יוסי גרין המלחין שלהם.
זהו הם יותר מוצלחים משוואקי מה אתם משווים?