שירים בסעודה שלישית
-
@חסיד-אוטנטי כן אבל התכוונתי ברצינות כי אני תמיד כשאני הולך לסעודה שלישית לכל מיני מקומות חסידים וליטאים תמיד שומעים שירי רגש ולא סתם ככה
-
@תמי אמר בשירים בסעודה שלישית:
אצלינו בבית הרבה פעמים גם בסעודה בלילה ובבוקר אחרי הזמירות שרים הרבה שירים שהם לא זמירות שבת וזה מאוד יפה ומרומם ואני לא חושבת שיש עם זה בעיה...
כן נכון לזה התכוונתי כי בלילה ובבוקר זה יותר קליל שרים גם שירים חדשים ואפי' מודרניים אבל בסעודה שלישית לא
-
@צבי-מני אמר בשירים בסעודה שלישית:
@תמי אני רוצה לשאול שאלה יותר מעמיקה למה בסעודת בלילה או בבוקר אתה לא שואל שאלה כזאת רק בסעודה שלישית אז כנראה שבסעודה שלישית זה משהו יותר מרומם אז לכן נראה לי שכן צריכים לשיר שירים יותר עתיקים כל אחד מבית אבא
אצלינו בבית הרבה פעמים גם בסעודה בלילה ובבוקר אחרי הזמירות שרים הרבה שירים שהם לא זמירות שבת וזה מאוד יפה ומרומם ואני לא חושבת שיש עם זה בעיה...
גם אצלנו אבל בסגנון שונה לדוג' -מתי ווען,איך גלייב ,דעווענען וכו' וזו גם התשובה מה הבעיה לשיר את חושב על ירושליים אין בזה בעיה פשוט זה לא מתאים אצלינו למרות שביום יום זה עובר בלי בעיה.
-
@100 אמר בשירים בסעודה שלישית:
לאחרונה שמעתי כמה ששרים את השיר אני חושב על ירושליים
של קמפה וזה היה נשמע מוזר אז רציתי לשאול האם לדעתכם
צריך לשיר רק שירים עם פסוקים או חסידי או שלדעתכם אין
בעיה כי זה שיר מרומם??? (תענו רציני למה ששאלתי)בעיני אני לא רואה בזה שום בעיה. כול עוד זה שיר מרומם, אז למה לא?
-
כן נכון לזה התכוונתי כי בלילה ובבוקר זה יותר קליל שרים גם שירים חדשים ואפי' מודרניים אבל בסעודה שלישית לא
דווקא אצלינו בליילה זה הכי כבד שרים איזה 10 פעמים קה ריבון את כל הגרסאות של מרדכי בן דוד וכל מה שעוד יש.
-
@חסיד-אוטנטי נכון אבל עוד פעם בלילה זה שירים יותר קלילים סגנון קומזיץ שכולם מתחברים ביחד בשונה מס"ג שזה יותר שירים עם רגש ככה זה לפי דעתי אבל כל אחד עם הסיגנון שלו
-
-
@חסיד-אוטנטי בסגנון של שירים עתיקים עכ"פ אצל החסידים אני יודע כל מיני שירים של האדמורים הקודמים וכו' מי שיודע יודע
-
כמו שיש קה אכסוף וקה ריבון ואני מאמין ובני היכלא וכו' שהכל מושר בשירי עתיק יומין
מעניין לעניין באותו עניין:
פעם נזפו בי איך אני רוצה לשיר שירים של שטיינמץ בסעודה שלישית, בואו נישאר בשירים שמגיעים ממקורות קדושים וטהורים כמו קרליבך...
למה אני אומר את זה? כי הנושא הוא האם השיר הזה הוא ישן, צעד דרך ארוכה ושרד הרבה שנים, שירים כאלה הם שירים מרגשים שנוגעים במקום אחר בנפש.
ככה שבבית שלנו ניסחו את זה ככה: בסעודה שלישית שרים שירים ישנים בלבד. נקודה!