דיון | ילדי פלא, מה הם מרוויחים מהסיפור הזה?
-
@אלי-הגבר אמר בדיון | ילדי פלא, מה הם מרוויחים מהסיפור הזה?:
@אחות-קטנה רק שהוא שר בטונים גבוהים אבל כשהוא מדבר רגיל יש לו קול בס כבד 0אחרי הכל הוא עדיין מוזיקאי לכן אני אוהב את השירים שלו
האחרון שהייתי אומרת עליו קול בס כבד זה יונתן שיינפלד. אולי קול מחוספס קצת-יותר מהעבר בהיותו ילד פלא. אבל בס כבד?
ממש לא.
||'בס כבד' - ההגדרה הזו, אם מישהו יכול לענות עליה בשלמות - זה שלמה מאעייס------------||
-
תראו את הרגע הזה...
אי אפשר להגיד שהילד רק מפסיד או מסכן והכל.
בא ניקח את בנצי קלצקין שסמוק מהתרגשות כאן בתמונה, דואט! עם מרדכי בן דוד! ילד קטן! בטוח שרוב חבריו לכיתה מסתכלים בעיניים מליאות קנאה במחזה הזה. והוא? טונות של כבוד ותהילה...
אז אולי יש הפסד ועצבים וניצול, אבל כמכלול נראה שבשעת ההופעה הטוב מנצח. -
תופעת ילדי הפלא זה נחמד בשבלינו ...
אבל חבל שאבא מקבל נחת רוח מילד מזה שהוא שר ילד לא אמור להתעסק בבמות ארועים
הוא סך הכל ילד!!!! -
אני חושבת שיש המון צדק במה שאמר @א רקידה'לע
אין על הרגע שהוא נמצא על במה עם אחד הזמרים המפורסמים ועוד בכלל עם אחד הזמרים הגדולים.הכל נראה כזה טוב ונחמד לעין, הילד נהנה באירוע, מקבל כבוד והערצה וכו.
אבל השאלה אם כל זה משתלם לחיים הלא פרטיים שהוא מקבל בתמורתו?!
על החיי ילדות(שהם החיים הכי יפים)שהולך לו על דברים כאלו ולא יכול להתנהג כילד?!
כל דבר יש לו 2 צדדים ואנחנו צריכים גם לדעת שיש 2 צדדים.
מה הם מרוויחים?נכון הם באמת מרוויחים הרבה-כבוד, הערצה, כסף וכו
אבל הם גם מפסידים... -
@א-רקידה-לע אמר בדיון | ילדי פלא, מה הם מרוויחים מהסיפור הזה?:
תראו את הרגע הזה...
אי אפשר להגיד שהילד רק מפסיד או מסכן והכל.
בא ניקח את בנצי קלצקין שסמוק מהתרגשות כאן בתמונה, דואט! עם מרדכי בן דוד! ילד קטן! בטוח שרוב חבריו לכיתה מסתכלים בעיניים מליאות קנאה במחזה הזה. והוא? טונות של כבוד ותהילה...
אז אולי יש הפסד ועצבים וניצול, אבל כמכלול נראה שבשעת ההופעה הטוב מנצח.הוא נראה יותר מובך מאשר מרוגש...
-
@מוישי-2 אמר בדיון | ילדי פלא, מה הם מרוויחים מהסיפור הזה?:
הוא סך הכל ילד!!!!זה פוגע בתמימות שלהם בפרט עכשיו שהופיע עם מרדכי בן דוד (האמת שלא אהבתי את האקט הזה של מרדכי בן דוד) שזאת פסגת השאיפות של ילדים כאלו עכשיו הוא ירגיש בגג העולם.
-
הילדי פלא מרוויחים תשומת לב משהווא שהילד מאוד צריך!
-
@מוישי-2 אמר בדיון | ילדי פלא, מה הם מרוויחים מהסיפור הזה?:
הוא סך הכל ילד!!!!אבל אנשים אוהבים את שירת הילדים! (תחשוב שיהיו שירים רק של מבוגרים בציבור שלנו...)
ואם ילד שר יפה יהיה נחמד לשמוע אותו מידי פעם ולא לחסום, אפשר להשים לו גבולות וחינוך טוב. ונכון - זה תלוי גם בסגנון שברור שלא כולם מרשים אבל אם כן צריך לדעת לעשות זאת בחכמה, ויודעים.
ויש כאלו שיאמרו שזה "מחליף" את הצורך לשמוע משו אחר - הקול הדק. אבל בזה לא מתערבת. -
@מוכשרת-על את צודקת במה שאת אומרת,
אז אולי עדיף שהילד יישאר מאחורי המיקרופון באולפן? ואז נהנה מקולות הילדים בלי כל החסרונות שהובאו לעייל. כמו דוד לייפער .https://miktzav.com/topic/3466/ילד-הפלא-דוד-לייפער/14לדעתי זו פשרה שמקובלת על שתי הדיעות
-
דבר נוסף שלא שמתי לב שהזכירו אותו בנושא זה.
המעבר בין הקול הילדותי (והיפה) לקול הגברי.
ולכן כל הזמן, מנצלים" ומלחיצים אותם לשיר עוד שירים לפני שהקול יעבור.
בעבר, היה ילד 'פלא' מפורסם, שכל הזמן היה מוציא אלבומים לפני שהקול שלו יאבד.וזה דבר נוסף, שגורם להם לא לרצות את הקול שלו
דבר נוסף, את הקול הם לוקחים בתור חיבה והערצה, ולא כמו שהם צריכים לקבל את זה.באופן מעשי, אני חושב שכל אחד היה רוצה להיות ילד פלא.
אבל האכזבה-- שנעשית בעקבות זה, יכולה להיות קשה, מהמעבר מהקול הרגיל לקול המתבגר.בנוסף, זה מה שיכול לגרום לילד אהבה שלילית ולא חיובית אליו, אלא כתוצאה מקולו ופרסומו, והילד עצמו יכול לפתח בוג של התנשאות על חברים אחרים מכיתתו על שאינם כמוהו. או לחילופין, הוא יכול להיות מובך על ידי ילדים בכיתה שמקנאים בו, ורוצים את הכבוד והתהילה.
ואני לא מדבר על השעות, בין יום ליום, לילה ללילה, אין יום ואין לילה, מפה לשם, ותכל'ס הוא לא מקבל מזה משהו ממשי.
בפן החיובי, אנשים כן אוהבים אותם, ושומעים ומעריצים אותם, אבל צריך להסתכל על הצד השני, או מעבר לקופסא.
ולהבין שגם אנשים שנראים מפורסמים, לעיתים יכולים להשים קץ לחייהם שאינם חיים.
את ההצלחות- אתם רואים. את הכשלונות- הם סובלים.
-
בעיקרון את צודקת, אבל מה זה?
@יוסי-הגאון אמר בדיון | ילדי פלא, מה הם מרוויחים מהסיפור הזה?:ולהבין שגם אנשים שנראים מפורסמים, לעיתים יכולים להשים קץ לחייהם שאינם חיים.
ראינו את הראיון עם מוטי גרינבוים,
והוא לא נשמע סובל.
ובכלל רוב ילדי הפלא, גם כשקולם מתבגר, הוא לא נהיה בס ו"מפחיד",
להפך הוא נהיה יותר טוב,
רק שהקול הילדותי,
אבד. -
@א-ה-2 ממש לא,
עוזיה צדוק נראה לי ממש נשבר מזה!!!
הוא הוציא שיר נראה לי רק אחרי 3 שנים אחרי שהקול שלו התגבר, ושוב, לא שומעים עליו.
נהרס להם החיים, כל הילדות קיבלו מכולם צומי, ופתאום אף אחד לא מסתכל עליהם.
לא אומר שאי אפשר למשל יונתן שינפלד הצליח אפילו שהקול שלו התגבר!!!!