• Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Unsolved
    • Users
    • חיפוש גוגל בפורום
    • שליחת פנייה לניהול
    • תנאים ומדיניות

דיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!

טיפים לכתיבה
    34
    103
    1036
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • אייצ'ית
      אייצ'ית צוות פיקוח last edited by

בנושא זה-
      תשאלו.
      תדונו.
      תייעצו.
      ותתייעצו.
      בכל תחום כתיבת השירים.

שימו לב שהנושא ישאר ענייני- ולא יגלוש לפסים אישיים.

" גם עט של שקל- חותם על עסקאות של מליונים.
      אל תזלזלו בערכם של אנשים פשוטים!!! "

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • יעל 0
        יעל 0 last edited by

פעם העלתי כאן שיר באתר.
        מאז אין לי אומץ להעלות שוב מה עושים?

אילנית ת 2 Replies Last reply Reply Quote 3
        • אילנית
          אילנית כתב מקצב @יעל 0 last edited by

@יעל-0 מותר לחפור מדוע יותר אין לך אומץ 😊 ?

"אל תתבלבל בין אנשים שתמיד סביבך לבין אנשים שתמיד שם בשבילך".
          #משפטשאהבתי.

יעל 0 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • יעל 0
            יעל 0 @אילנית last edited by

@אילנית אין לי איך להסביר כאילו יש פה מה זה רמה וזה אומץ

אילנית מוכשרת על 2 Replies Last reply Reply Quote 1
            • אילנית
              אילנית כתב מקצב @יעל 0 last edited by אילנית

@יעל-0 אני לגמרי מבינה אותך...
              תראי,
              לפרסם בבמה כזו שיר זה צעד לא פשוט.
              הן מצד חשיפת הלב שלי לכל משתמש, הן מבחינת הפחד מתגובות והן מפני החשש שאני פחות טובה מהאחרים...
              וזה קורה לכל מי שמעלה שירים!! גם למי שנראית לך ששיריה תמיד סוחפים אהדה וקבלה...

אז קודם כל, נרגענו שזה קורה לכולם 😊
              עכשיו,
              מה שצריך להניע אותך כרגע זה- מהי רמת אהבתי, חיבתי ומהות קשרי אל כתיבת השירים?
              האם זה תחביב נחמד שניתן גם להסתדר בלעדין,
              או שזה... אוויר לנשימה. מחוייב המציאות וכיוצא בכך...

בדקי את עצמך.
              אם הינך נמצאת בקטגוריה הראשונה- אם את מפחדת אז באמת לא מדי דחוף שתעלי...
              אולם אם הינך בקטגוריה השנייה-
              אל תוותרי על זה!
              גם אם זה נראה לך מבייש, מפחיד ומעלה רתיעה- אל תחששי!! לא מביקורות ולא מהעדר לייקים.
              רק כך נבנים... בחיים בכלל ובתחום הנ"ל בפרט...

מקווה שעזרתי...

#משפטשאהבתי.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
              • מוכשרת על
                מוכשרת על משתמש ותיק @יעל 0 last edited by

@יעל-0 לא כולם ברמה ולא שופטים פה כל אחד .. הכי יפה זה שיר אמיתי, משהו שמתחברים אליו..
                ולא משנה אם יש כאלו שחושבים אחרת ורוצים שלמות- לכי עם הקו שלך יצא הכי מגניב.
                (לי יש שירים טובים יותר ושירים שקצת פחות- שסתם היה בא לי לשתף. ונכון צריך אומץ לפעמים) בהצלחה.

הכל יכול להשתנות כהרף עין, אם מגיע לך לקבל את זה, אלוקים ייתן לך את זה!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                • ברוריה
                  ברוריה last edited by

אני בעבר לא פרסמתי שום דבר מפרי עטי מהסיבה הפשוטה שלא היה לי איפה
                  אבל משום מה דווקא אני מרגישה שכאן זה הרבה יותר פשוט לי בגלל האנונימיות שאני נשארת בה .
                  ויש לי עצה למי שאין לה אומץ לפרסם שתכתוב מהלב וזה יכנס ללב ככה זה בטוח יתקבל נראה לי שככה מתחילים לא😊
                  וגם כדאי להתאמן כל הזמן על כתיבה וחריזה ולהסתכל על כל דבר ממבט של משוררת
                  ואז יצמחו המילים והשירים ופשוט תקטפו אותם
                  בהצלחה!!

שירה מעומק הנשמה

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • ת
                    תמר מהמרכז @יעל 0 last edited by

@יעל-0 אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:

פעם העלתי כאן שיר באתר.
                    מאז אין לי אומץ להעלות שוב מה עושים?

מבינה אותך, לי בכלל אין אומץ להעלות, גם לא שיר אחד.... לא בקטע של מישהו ששופט, אלא זה חלק מהלב שלי ולפתוח אותו בפורום כזה גדול- לא יודעת.... זה פרטי שלי.... אני מעדיפה להשאיר את החלק הזה רק בשביל עצמי....
                    אבל עדיין נחמד לראות שירים של אחרים שכן העזו וללמוד בשביל עצמי איך לכתוב.
                    אני מעריכה מי שמפרסם פה גם בגלל שזו תעוזה וגם כי באמת יש פה איכות לא רגילה, אבל את לא חייבת להעלות כל דבר שלך לפורום עם אלפי משתתפים, אם אין לך אומץ- את יכולה גם לשלוח לחברה שתקרא ותאמר את דעתה, יש יופי גם לדברים שבצנעה...
                    ועכשיו, גם לי יש שאלה....
                    ראיתי שירים שהעלו באתגרי כתיבה, והם לא נפלו בכלל מאלו שמעלים פה כל הזמן, למרות שבעצם הגבילו אתכם פה, אני אף פעם לא אצליח לכתוב משהו כשמבקשים ממני... רק כשיש השראה וממש בא לי לכתוב, איך מצליח לכם לכתוב שירים "לפי הזמנה"? אתם מנסים להכניס את עצמכם להשראה? איך זה יוצא?

מוזיקה היא רגש בהישג יד!

זברה 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                    • ח
                      חובבת מוזיקה last edited by

אין כמעט ביקורות של משתמשים על שירים של משתמשים אחרים, למה?
                      לדעתי ביקורת עניינית הוא דבר נצרך, והייתי שמחה אם היו מגיבים על שירים שהעלתי ולא רק בלייק.

יעקב ה. איזה קטע אייצ'ית 3 Replies Last reply Reply Quote 2
                      • יעקב ה.
                        יעקב ה. Banned @חובבת מוזיקה last edited by

@חובבת-מוזיקה זה ממש קשה להגיב,
                        תקחי כמה שירים כותבים ביום?
                        וצריך לעבור נושא וכו',
                        וגם אני כ"כ מה לכתוב, מה אני יכתוב?
                        שהיה מאוד יפה, אז בשביל זה נועד לייק!!!

אל תתלהב מבן אדם שיש לו הרבה ונותן לך קצת.
                        תתלהב מבן אדם שאין לו כלום ומנסה לתת לך הכל...

אילנית 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • אילנית
                          אילנית כתב מקצב @יעקב ה. last edited by

@יעקב-ה אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:

וגם אני כ"כ מה לכתוב, מה אני יכתוב?
                          שהיה מאוד יפה, אז בשביל זה נועד לייק!!!

דבר ראשון- ברוב המקרים יש יותר מחמאות מיפה...
                          דבר שני- לעיתים יש גם ביקורת בונה. ואפשר לכתוב עליה שורות שלמות.

#משפטשאהבתי.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                          • זברה
                            זברה @תמר מהמרכז last edited by

@תמר-מהמרכז אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:

ראיתי שירים שהעלו באתגרי כתיבה, והם לא נפלו בכלל מאלו שמעלים פה כל הזמן, למרות שבעצם הגבילו אתכם פה, אני אף פעם לא אצליח לכתוב משהו כשמבקשים ממני... רק כשיש השראה וממש בא לי לכתוב, איך מצליח לכם לכתוב שירים "לפי הזמנה"? אתם מנסים להכניס את עצמכם להשראה? איך זה יוצא?

לי קשה לכתוב לפי הזמנה, אם זה לא משו שממש בוער לי.
                            אבל מנסים להתחבר לנושא לקחת את זה למקום אישי שלך, (אני מאמינה שכל מי שכותב עושה את זה.)
                            להיזכר בסיטואציה שקרתה לך, או משו ששמעת שנגע בך, ואז זה כבר לא 'לפי הזמנה' זה פשוט נשפך מעצמו...

ו

@תמר-מהמרכז אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:

מבינה אותך, לי בכלל אין אומץ להעלות, גם לא שיר אחד.... לא בקטע של מישהו ששופט, אלא זה חלק מהלב שלי ולפתוח אותו בפורום כזה גדול- לא יודעת.... זה פרטי שלי.... אני מעדיפה להשאיר את החלק הזה רק בשביל עצמי....

כן, לפרסם שיר זה ממש לשים את הלב ככה פתוח, זה נחמד להעלות שירים ולקבל פידבק, אבל צריך אומץ בשביל זה... ומבינה את מי שאין לו🙂

וזה כיף להשתתף באתגרים לעצמך גם אם לא מפרסמים אחרכך, אני ממש נהנית מיזה..

אנשים יכולים לשכוח מה אמרתם,
                            אבל לעולם לא ישכחו איך גרמתם להם להרגיש...

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                            • איזה קטע
                              איזה קטע @חובבת מוזיקה last edited by

@חובבת-מוזיקה אולי תבקשי מצוות פיקוח לפתוח נושא כזה... זה באמת יהיה יעיל

גם כי אלך בגיא צלמוות לבדי, לא אירא רע לא אפחד-כי אתה עימדי!

• אייצ'ית
                                אייצ'ית צוות פיקוח @חובבת מוזיקה last edited by

@חובבת-מוזיקה אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:

אין כמעט ביקורות של משתמשים על שירים של משתמשים אחרים, למה?
                                לדעתי ביקורת עניינית הוא דבר נצרך, והייתי שמחה אם היו מגיבים על שירים שהעלתי ולא רק בלייק.

בדיוק בשביל זה נועד הנושא כאן.
                                כל מי שירצה להגיב לך מקצועי - ואני מדגישה את זה. כי אני לא רוצה כאן פטפטת של מחמאות, מוזמן לצטט את השיר שלך מהנושא כתיבה ולהגיב את חוות דעתו- או שאת תשאלי ויענו לך בשמחה.
                                שימו לב להישאר צמודים. הנושא הקודם ננעל.

" גם עט של שקל- חותם על עסקאות של מליונים.
                                אל תזלזלו בערכם של אנשים פשוטים!!! "

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                • מוכשרת על
                                  מוכשרת על משתמש ותיק last edited by מוכשרת על

@הגיטריסט אמר בשירים לכתיבה וקריאה שימו לב לפני כתיבת פוסט לחוקי הקטגוריה:

יש לי שאלה קטנה אם יש לי כישרון בחרוזים
                                  זה מעיד גם על יכולת לכתיבת שירים

זה מצוין, אבל כמובן תחבר שירים כשיש לך איזו אמירה לומר,
                                  התוכן עצמו- לא פחות חשוב!! (וגם החשיבה עליו)
                                  והכישרון בחרוזים מסייע להעביר את השיר או את המסר בצורה יפה!

עריכה: האמת שיר גם בנוי מהגשה נכונה של המילים, תחביר ודקדוק תקינים.
                                  (לא בדיוק אחזתי את כל הפרמטרים- כי אני פשוט משיחה את הלב על הדף. את התחושות, הרצונות השאיפות או משו חשוב שחשבתי עליו ואז מסתכלת אם השיר יצא בצורה הנכונה איכשהו 😉 )

הגיטריסט 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                  • הגיטריסט
                                    הגיטריסט משתמש מומחה @מוכשרת על last edited by

@מוכשרת-על
                                    טוב גם אני לא הבנתי מה זה ''תחביר ודקדוק תקינים'' אבל הבנתי את הרעיון של החרוזים
                                    ועם נושא שישתלב בחשיבה טובה תודה

''שהילדים גדלים עטים מחליפים את
                                    העפרונות רק כדי לתת להם להבין
                                    שמעכשיו קשה יותר למחוק את הטעויות''

איזה קטע 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • איזה קטע
                                      איזה קטע @הגיטריסט last edited by

@הגיטריסט אל תכתוב נגיד אני יראה (אגב זאת שגיאת הכתיב שאני הכי שונאת אותה) כותבים אראה-לא יראה, ושהשורות יהיו קצרות ויהיה חלוקה לבתים וכו'

הגיטריסט 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • הגיטריסט
                                        הגיטריסט משתמש מומחה @איזה קטע last edited by

@איזה-קטע
                                        אף אחד לא כתב מילה כזאת ודרך אגב נראה לי שכותבים 'יראה'
                                        וזה בכלל לא משנה עכשיו

''שהילדים גדלים עטים מחליפים את
                                        העפרונות רק כדי לתת להם להבין
                                        שמעכשיו קשה יותר למחוק את הטעויות''

איזה קטע מוכשרת על 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                        • איזה קטע
                                          איזה קטע @הגיטריסט last edited by

@הגיטריסט אני מתכוונת שכתבו מדבר בצורה של נסתר אבל מי שלא למד דקדוק לא יבין... אז ניסיתי להסביר

• מוכשרת על
                                            מוכשרת על משתמש ותיק @הגיטריסט last edited by מוכשרת על

@הגיטריסט אמר בדיון | שאלות ותשובות מאת המשתמשים-כתיבה בלבד!:

@איזה-קטע
                                            אף אחד לא כתב מילה כזאת ודרך אגב נראה לי שכותבים 'יראה'
                                            וזה בכלל לא משנה עכשיו

בוודאי שמשנה!!! לא צריך כמובן לדקדק יותר מידי אבל שיישמע עברית תקינה.. בהצלחה.
                                            @איזה-קטע ✌✌✌ גם לי זה מציק 😄 דוגמא טובה.

הגיטריסט 1 Reply Last reply Reply Quote 1

• First post
                                              Last post