המחדשים במוזיקה היהודית
-
לדעתי יונתן שיינפלד חידש המון במוזיקה החסידית.
הוא יוצר אמיתי!! מלחין מעבד וכותב את השירים שלו בעצמו, מה שפחות קיים בז'אנר הזה.
ולמרות שאין לו את הקול הכי יפה בעולם הוא מצליח מאד. -
@hhkkkk אמר בהמחדשים במוזיקה היהודית:
פורצי הגבולות במיזיקה הישראלית חדשנית ויפה ישי ריבו-עקיבא תו'גמן
לפרוטוקול, הראשון שכתב שירים ישראלי-אמוניים הוא דווקא שולי רנד.
היסטורית, כל המוזיקה הישראלית-אמונית לפניו היתה ביצועים לשירי קרליבך או הלחנה של פיוטים.
שולי רנד באמת גאון. -
מיכאל שניצלער לדוברי האידיש שבינינו המכירים אותו.
הכניס את הרעיון ששיר באידיש בעל תוכן הינו חסידי על אף שאילו אותם מילים היו מושרות בעברית זה היה רק דרך ישי וחבורתו.
-
@hhkkkk אמר בהמחדשים במוזיקה היהודית:
המחדשים-כבר כתבתי למעלה רק כל אחד מעלה את הזמר שהוא אוהב ונראלי חרג מ''המחדשים'' אלא מי לדעתך הזמר הכי טוב
חשבתי שאני באמת צריך להגדיר מחדש את מה שהתכוונתי לעלות כאן לדיון
כשאני באתי לעשות דיון מי חידש במוזיקה היהודית, הכוונה היתה לפריצת דרך.
אברהם פריד ומרדכי בן דוד היו פורצי דרך, כי עד אז מה ששמעו בעיקר היה חזנות, קדם להם ר' בן ציון שנקר ז"ל, ששילב בין חזנות למוזיקה, וכמובן ר' דוד ורדיגר שג"כ שילב. היה את ר' שלמה קרליבך שבודאי פרץ דרך במוזיקה היהודית.
אבל שאלתי על כל התחומים -
למשל עניני התזמורות - היו פורצי דרך בזמנו כמו זאב וינדיש, ואריה ברונר ועוד ועוד,
אבל אז הגיעו שלהבת והכניסו הרבה יותר עיבוד למוזיקה שלהם.בשלב מסויים נעשה פריצת דרך שאנשים לקחו אורגניסט [קלידן בלע"ז] במקום תזמורת שלמה, זה גם סוג של פריצת דרך, על שם מי זה רשום?
מוזיקה אלטרנטיבית - גם סוג של פריצת דרך, הראשון שנכנס לציבור החרדי, עד כמה שאני זוכר היה עדי רן, אבל הוא לא היה חלק מהנורמה של המוזיקה, היום הסגנון הזה כבר ממש חלק מהנוף.
יש גם את ענין המקהלות - כמו שהזכרתי לעיל.
בקיצער, אני חושב שיש כאן שאלה יותר עמוקה מאיזה זמר הכניס חידוש, מקוה שהבנתם אותי
-
ישי ריבו לדעתי הוא המחדש הגדול ביותר.
בזמן שהוא התחיל עם המוסיקה שלו והוציא את "תוכו רצוף אהבה" לא היו עוד סגנונות דומים- הוא חידש את זה לגמרי!
וכן שלמה רג'ה ואליייצור חידשו בקטע של הראפ ושרולי ברונכר חידש בקטע של הפופ ויש את המקהלות שגם זה ז'אנר שדיי תפס...
ואם כבר חושבים על זה אז במובן מסוים גם שטיינמץ חידש... -
סתם מתוך סקרנות- מישהו יודע מי התחיל את הקטע של מקהלות ילדים? איזה מקהלה הייתה החלוצה? כי זכור לי שפעם שמעתי אבל אני לא בטוחה, אז מעניין....
-
@תמר-מהמרכז פרחי לונדון אולי או בני הרבנים אבל בשנים האחרונות מי שחידשו את זה נראה לי זה אידיש נחת
-
@תמר-מהמרכז אמר בהמחדשים במוזיקה היהודית:
סתם מתוך סקרנות- מישהו יודע מי התחיל את הקטע של מקהלות ילדים? איזה מקהלה הייתה החלוצה? כי זכור לי שפעם שמעתי אבל אני לא בטוחה, אז מעניין....
אני חושבת שיש הבדל בין ההארץ לבין חו"ל כי למשל בארץ גם היו מקהלות ילדים בעבר כמו רננו חסידים ופרחי ירושלים המיטולוגיים