מוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!
-
השירים לאחרונה הולכים אט אט והופכים למשהו פחות יותר... מצוי יותר.
פעם, [לפני שנים בודדות;] היו האמנים מוציאים שירים בתדירות נמוכה יותר. וכל שיר - היה ש-י-ר!
היום?
היום יש הרבה זמרים. שלושת-רבעי מהם אינם מוכרים בכלל. למה?
כי הם הוציאו שיר אחד... וגם הוא לא כל כך מוכר. אבל הם מתחילים מה אתם רוצים...
חכו... הם עוד יוציאו בהמשך. הרי אמרו להם בישיבה שהקול שלהם צלול וערב. ומי ערב???!!!לכן - קשה היום לומר על זמר - הוא ראוי! הוא איכותי! הרי רובם ככולם - "מתחילים". כבר הספקתי לספור תאמינו לי...
אם פעם הייתם מדפדפים בחדשות המוזיקה להורדה - הייתם רואים רשימה בסגנון;
חיים ישראל,
אברהם פריד,
יניב בן משיח,
מרדכי בן דוד,
מידד טסה,
איציק דדיה,
אליקם בוטה,
ישי ריבו,
הקינדרלעך - וכן עליהם הדרך.אבל היום?!
הא לכם;
חיים ישראל,
לא מוכר,
לא מוכר,
לא מוכר,
איציק דדיה,
חיים ישראל [שוב],
ארי היל,
משה קליין,
לא מוכר,
לא מוכר,
לא מוכר,
אייל עובד,
אסף הרוש,
לא מוכר,
ישי ריבו - וכן על זו הדרך.........אז זה חיסרון או מעלה?
מהם הצדדים הטובים, ומה לא?......
מוזמנים לכתוב...;) -
@רבקה קודם כל גם הם היו חדשים מתי שהוא
שנית תני לחדשים להתקדם
שלישית הענין שפעם עד שהוציאו דיסק היה לוקח הרבה זמן היה זמן לחכות ולברר שיר אחר שיר עד שהחליטו שיש מספיק דברים טובים ואז להוציא
היום שזה כל כך קל ונהיה תחרות אז כולם מחפשים להוציא כמה שיותר ונהיה רדוד
אבל כשתסתכלי מכיון אחר פעם היו צריכים לחכות הרבה זמן על דברים, והיום מכיון שיש הרבה בכל זאת יש פה ושם דברים טובים, אז יש היום יותר מהר דברים טובים מפעם -
@riizi מבינה את הכיוון חשיבה... סבבה.
אז אם אני אפרק את המשפט שלך "תני לחדשים להתקדם" - אני יכולה למצוא כאן הרבה כיווני חשיבה.
כי יש דבר כזה לתת לחדשים להתקדם - ויש דבר כזה לקדם את מי שמוריד מערך המוזיקה בלי לשים לב...
אוקי. אני לא אומרת בואו נהייה פרימיטיביים - כמו פעם - ונוציא שיר כל חודשיים. לא...! אבל מכאן ועד להורדת רמה ממש.
אם נפרוט את תוכן השירים של היום אל מול פעם - נוודא כי אנחנו על מכסה שאולה----
אבל שיהיה ברור! ישנם הרבה צעירים בבמה - פגזים!!!
פשוט באתי לציין מצב קצת עכור... -
@riizi אני יותר מזדהה עם דבריה של @רבקה , אין היום הרבה יותר חומרים טובים, רק צריך לסנן את הטוב מתוך הררי רדידות מילים וקצב...
הרבה יותר קל היום להוציא, יש מליון תוכנות, לא צריך לשלם לנגנים, אולפנים, כותבים, מעבדים, הולכים לשובב מהישיבה שיודע לשחק קצת בתוכנות ובמיקסר, נותנים לא הקלטה, הוא שם טרנסים, מעט גיטרות, ומעוות את הקול - את הכל... והופס שיר יוצא...
וקליפ גם זמין וקל, יוצאים ליער הקרוב, בוכים, מצלמים מארבע זוויות, עדיף עם איזה רכב שנתקע יענו... ויופי של קליפ ערוך ומושקע...
דור האינסטנט... -
@רבקה מסכימה אתך בכל מילה
לא אמרתי אחרת
רק רציתי לשים את האצבע על הכמות הקטנה שכן יש וזה יותר מהר מפעם
ואכן, אם נראה החומרים הטובים מהמפיקים הטובים לא יוצאים מהר ומחכים הרבה זמן
והשאלה עוד כמה זמן נוכל להנות ממוזיקה טובה עד שנמצא את עצמנו במצב שנצטרך להסביר לילדינו שפעם פעם בעבר הרחוק היו זמרים טובים עם חומרים איכותיים -
והנה @מעט-אור נתן לנו מבט נכון מזווית שונה שלא העליתי - המקצב....
שהוא בפני עצמו - רדוד ברובו.
אם תשימו לב כל שיר עם קצב שיוצא - תמצאו לו בקרוב תאום.
אלא מה?
כבר אין רעיונות.. אעפס--- נגמר ה'פופ'. חטפו את כל ה'רוק'.אה.. ואיך שכחתי???
היום, כבר בלי בושה, מעזים לשיר פסוקים מהתנ"ך ושירי הודייה וקרבת האלוקים - על פרטי גיטרה ופופ לועזיים.
"גיור שירים' הפך ללגיטימי כל כך, שזה מזעזע אותי כל פעם מחדש. -
מידי יום נשפך מלל רב על 'מצב המוזיקה של הדור', ובכלל 'ירידת הדורות'...
הכל נכון, אבל עד שלא יבוא מישהו עם פיתרון, המצב ממש קשה.
היה לי פעם רעיון מטורף, ואם מישהו יבצע אותו אני יעריץ אותו.
ובכן:
גדולי ראשי הישיבות מכל המגזרים יושבים יחד לישיבה דחופה. ובראשם הגאונים הגדולים ר' שלום כהן, ר' גרשון אידלשטיין, האדמו"ר מויזניץ'/בעלז/גור, כל גדולי ראשי הישיבות, ויכתבו תקנון!
ימנו מביני עניין שיכתבו איזה שירים חדשים שרים ואיזה לא, איזה מקצבים מכניסים ואיזה לא, ובכפוף לזה יאשרו בעלי תזמורות וזמרים שמקבלים על עצמם לעדן את הקצב, לשיר רק יהודי מקורי ועדין, ולהחזיר את האולמות לאולמות שמחה, במקום רחבות מועדונים...
וכל מנגן או זמר שללא יקבל את תעודת ההכשר, לא יאושר בכל הישיבות הטובות!
הלחץ יעשה את שלו, והעניין יחזור לפורפורציה... -
@מעט-אור ה'סצנה' שהעלת בנ"ל אלולא תקרה - תשפוך מעט אור על המצב העגום - נראית כך כך טובה ויפה. כזו וורודה. רק ש... הלוואי וזה היה משפיע על הדור הצעיר.
אנחנו חיים בפלטפורמה אחרת.
מציאות שונה מפעם - שכל מה שהרב אמר - עושים ללא עוררין.
הלוואי!!!!!!!!!
הרי מי כמו הבחורי ישיבות יעידו כי המצב בישיבות פנימה לא מלבב כל כך מבחינת מוזיקלית... וזהה לא כי הרבנים מאשרים. אלא כי... כי ככה החליט הייצר לצערם[נו].וחתונות? זה כבר עסק שונה... הלוואי שאצל רובם פלטת הבמה תמקם באמצעה את גדול הזמר המזרחי\חסידי\ליטאי - ולא איזה DJ פראי [בלשון המעטה].
-
אני חושב שהבעיה היא באיכות של המוזיקה בשירים של פעם כל זמר שכבד את את עצמו לא שר שיר בפחות מכמה נגנים,
תופים,
אקורדים\פסנתר,
כלי נשיפה,
וגיטרה,
או כל כלי מיתר,
בקיצור אף שיר לא יצא בלי ארבע סוגי כלים לפחות,
וכיום כל שיר כבר יוצא עם איזה אורגנית אחת שהיא מנסה למלא את מקום כל הכלים אך ללא הצלחה,
ומאידך גיסא כשאתה שומע את השירים של היום עם 10 כנורים, 5 נשפנים דהיינו קלרינט ודומיו, 2 גיטרות, וכו'
כל הלהקות שיש היום בכל מיני דינרים וכאלה,
זה ממש תענוג לשמוע כל דקה וזה דבר שלא היה כל כך פעם בציבור שלנו וזה מעלה של הדור שלנו.