שירים לכתיבה וקריאה שימו לב לפני כתיבת פוסט לחוקי הקטגוריה
-
פוסט זה נמחק!
-
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
בני אדם מדברים
שופטים
והיא לבד
עם אלוקים
היא טועה
מטעה אחרים
עוברת עבירות
עוברת חטאיםאבל איך אפשר לשפוט
מי יודע איך היא בפנים
ומה קוראים לה לעשות
והיא לא תעשה בחיים
בגלל אלוקים
כי זה ממש אסור אצלו
והיא מתגברת-בשבילו?וגם היא גדלה כך
וזאת הסביבה שלה
היא פשוט לא יודעת
על אפשרות שונה
וגם אם שומעת
זה בצורה עקומה
ואיך אוכל לשפוט אותה?היא חוטאת
בחיים לא אהיה כמותה
אני שונאת
את מה שהיא עושה
אבל לא שופטת
כי היא יהודיה
והיא גם לא רעה
מטבעהאז אני לגמרי בטוחה
שיש פה משהו מתחת
ואיך אני בכלל יכולה
לשפוט מה שאני לא יודעת?||כואב לי הלב עליה
באמת שאני מרחמת
איך היא ככה חיה
ואיך היא לא מתחזקת
איך הם בכללי שורדים
ואיך היא במיוחד
ומה קרה לה אלוקים
האם זה קשור לסיפור המופסד?
ולמה אני כל כך מתעניינת בה
אני בכלל לא קשורה אליה
ולמה אני כואבת בשבילה
אם בכלל לא בטוח שנ'לא טועה?
וכמה היא מחטיאה
יואו איזה מסכנה
וכמה עכשיו היא סובלת
כי אני בטוחה
ולמה אני מדמיינת
ואין לי שום הוכחה
ובכל זאת מרחמת
כי היא נראית לי מוכרחה?|| -
פוסט זה נמחק!
-
קיבלנו פנייה, הקשורה לנושא זה, ואני רוצה להגיב עליה. נא לקרוא עד הסוף, זה חשוב מאד.
שלום אני אחת שכותבת שירים ורציתי להגיד שבנוגע לפוסט של הכתיבה נראלי קצת הגזמתם עם הכללים...
ואני יסביר יש כאן המון כותבים ואני בטוחה שאתם מודעים לכמות יותר ממני... ואני חושבת שלמחוק שירים בגלל שהם אולי "רדודים", לא כולם כותבים ברמה והפוך זה שיש פה באתר מקום לכתיבה, מעודד יותר לפתח את זה ולאט לאט הכותבים עולים ברמת הכתיבה,ולמחוק שירים בגלל רמה רדודה?! זה לא כלכך נעים ואפילו מזלזל בכותבים.כי כל שיר שנכתב, נכתב ממקום מאוד פנימי וגם אם זה אולי לא ברמה הכי גבוה אני לא חושבת שזה נכון למחוק... כי בכל זאת זה פוסט של כתיבה ואנשים אוהבים להעלות תשירים ולראות הזדהות.
בנוסף העובדה שיש כלכך הרבה כללים בפוסט הזה מוריד את היצירתיות שבכתיבה... וכבר פחות שירים נכתבים, כי אין יד חופשית בכתיבה, כמו כן בתור כותבת אני יכולה להגיד לכם שאני אישית (ואני בטוחה שעוד מלא משתמשים) כבר לא יודעת איזה שירים כן עונים על הקטגוריה,ואוטומטית אני לא מעלה כי לא נעים שמוחקים לך שיר...
תראו אני לא באה חס וחלילה נגד הכללים ואני מבינה מאוד את הצורך בכללים כדי שהאתר ישאר יעיל ולא יסטה לנושאים אחרים מלבד מוזיקה, אבל עדיין כתיבה כל שהי זה עדיין כתיבה וגם אם אין לחן זה לא סותר את הנושא של האתר וזה לא צודק שדווקא את הפוסט של הכתיבה נועלים וכו...
אשמח להסבר מצוות ההנהלה או אחד מאנשי הפיקוח
תודה מראש.
בתקווה להבנה
קודם כל - אני הכי מבינה בעולם מהיכן זה נובע. כמובן. אין ספק. אולם אני רוצה להסביר קצת יותר את הכוונה ב'שירים רדודים'.
שירים רדודים הינם הכוונה לשירים הכתובים בצורה רדודה, הלא מתאימה לעלות לפורום חרדי. ומה הכוונה?כאשר משתמש כותב על:
שנאה עצמית, [למה שונאים אותי וכו']
כוונות התאבדות, [נמאס לי לחיות, באלי למות]
מכתב אהבה, [אין מה לפרט, תבינו לבד]
פוסט של תלמידה השונאת את המורה [אני לא אביא דוגמא כי זה ספציפי]ועוד כהנה וכהנה דוגמאות שאני לא אפרט אותן כן מבחינת שהן לא ראויות להעלאה בכתב והן את אלה שאני לא זוכרת.
תסכימו איתי שזה לא מתאים?!
נוסף על כך -
עליכם לזכור שהרבה אנשים קוראים את השיר שלכם. אתם מייצגים משהו בפורום. ועל כן - הוא צריך להיות ראוי להעלאה. מאיזה בחינה?מבנה, וחריזה.
חיבור לא אמור להיראות לקוח כמתוך יומן אישי וצפון, הכתוב שורום ארוכות מאד ואז חלקן קצרות מאד. או זיג-זג. כי עם כל היופי שיכול להיות שהוא כתוב [והיו כאן ממש יפהיפיים כאלה] אם היה בו מבנה אחיד, הוא היה פי כמה וכמה.
כתבה כאן הפונה [אני מאד מעריכה את הפנייה, אגב] ש'אין יד חופשית בכתיבה'. אז נכון. לפעמים לא טוב שתהייה יד חופשית בכתיבה, כאשר מדובר בפורום עם הרבה אנשים. אני אישית לא מעלה את כל השירים שלי שלעיתים כתבתי עם יד חופשית. למה? כיוון שהם מדיי אישיים, ואני לא חושבת שראוי שכל כך הרבה אנישם יקראו אותם.
וכך גם אצלכם. ותנסו להפנים על מנת להבין, כיוון שהגדרים והחוקים הללו הם לטובת כולנו.
%(#ff0000)[ואני רוצה להדגיש:] אנחנו חס וחלילה לא באים לזלזל, להוריד מערך השני, ולהרים לעצמינו. אנחנו מעריכים את כולם באותה מידה, ואני מבקשת סליחה אם איי-מי נפגע ממני בדרך הזו. שום דבר לא היה מכוון או ספציפי.
||מי שמכירה אותי ורוצה לחסוך תהיות אני מסכימה לחפור לי באישי על שירים שהיא רוצה להעלות ואני אגיד לה אם זה כיוון שמתאים לאתר או לא. בכיף גדול.
נ.ב
חוקי הקטגורייה ירועננו ויחודשו בקרוב על מנת שיהיה לכם ברור יותר מה מותר ומה עדיף שלא.||
בהצלחה לכולנו, ובאמת שמחכים לחומרים של כל אחד ואחת מכם!!!!!!!
-
-
-
-
-
-
-
השרשור נפתח.
שימו לב להערות של צוות הפיקוח למעלה.אם מחקו לכם שירים, תבדקו למה.
-
אין להעלות פה שירים שיכולים להשתמע לשני פנים- כשצד אחד מהם הוא אהבה מכל סוג שהוא.......
-
אין להעלות שירים עם תוכן חשוף מידי על חייכם הפרטיים, ולא על של אחרים---
-
אין להעלות שירים שהם סיפורים או חיבורים- רק שירים עם מבנה של שיר!!, לא דרשנו כאן רמת כתיבה גבוהה, אבל מינימום של חריזה או משקלים.
זה לא נושא להחלפת מסריים יומיים. -
אין להעלות הרבה שירים, זה בשבילכם. מי שמעלה הרבה שירים ברצף מוריד מערך שיריו.
זכרו שיהלום לא מקבלים כל יום..... -
יש להעלות שירים ברמה!! עם משמעת!! או מסר!! לא סתם שירים חסרי רמה!
בהצלחה!
||נ.ב
מומלץ שכל אחד הכותב בקטגוריה זו יקרא את כללי הקטגוריה מחדש לריענון. [בהודעה הראשונה בנושא].|| -
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!