האם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??
-
השיר של דרשו ''ומתקדש'' הזכיר לי מלייארד שירים
-
@השטיגעניסט-הנודד תן דוגמא איזה שיר הוא הזכיר לך
-
@מוכן-תמיד-לעזור לא יודע בדיוק אבל מלא שירים שטיינמצים כאלה
-
@hhkkkk אמר בהאם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??:
האם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??
לי זה נשמע כך בהרבהה שירים ששמעתי לאחרונה..זה לא לאחרונה, פשוט כל לחן יש בו לפחות קטע אחד שחוזר על עצמו מאיזשו מקום (לא בהכרח שזה בכוונה), כי כך זה המנגינות, נגמרו כבר התווים.
@סודי-ביותר אמר בהאם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??:
@hhkkkk יש הרבה לחנים של קליין ברי שנשמעים ממש דומה
לכל מלחין יש את הטעם שלו, כך שזה נשמע גם ממש דומה. חוצמיזה ייתכן שמה שנשמע לך דומה זה העיבודים שלהם וזה יכול להטעות מאוד בין העיבוד ללחן.
@השטיגעניסט-הנודד אמר בהאם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??:
השיר של דרשו ''ומתקדש'' הזכיר לי מלייארד שירים
אני מסכים בחלק קטן של השיר שיש לו סיומת שדומה לאיזשו משהו.
אף בכל אופן לדעתי זה באמת יש כזו תופעה אבל רק בחתיכה מהלחנים ולא בכל הלחן, ולכן אין מה להתעמק בזה יותר מדי, מה לעשות [אני כבר הרבה זמןאומר את זה-] נגמרו התווים!!...
-
חשבתי פעם על זמר שכל שיר שלו יהיה סגנון אחר אחד שמח אחד לאט אחד ראפ וכו
-
@השטיגעניסט-הנודד נכון!! שמעתי את השיר הזה והרגשתי שאני כאילו מכירה אותו כבר מפעם....
דווקא כן יש לזה קטע חמוד כי תוך שנייה קולטים שירים, לי הספיק פעם אחת לשמוע את השיר הזה בשביל לשיר אותו לבד....
גם השיר של אברימי רוט (שמשה פלד הלחין) "שיר של בית המקדש" הזכיר לי המון שירים (מצחיק, אבל זה גם הזכיר לי את השיר המיתולוגי של הגן - היה לנו בית מקדש מפואר ומקודש... היה שם קטע דומה בשיר, לא רק במילים)... -
@נעמי16 השיר הזה ממש דומה לנגן המנגן של קול חי מיוזיק
ממש ממש דומה בעיבוד ובלחן -
טוב אז אני יפרט
לאחרונה יש הרבה שירים על אותו מצב כמו על ר'חיים זצ''ל על פורים בעיקר כמעט כל שיר פורימי נשמע אותו דבר לכן זה מוכר ככה זה בפורים יש גם על גאולה אבל בעיקרון כולם לחנים אחרים לחלוטין רק בגלל שהם על אותם נושאים זה אולי נשמע לכם מוכר! -
@מוח-שליט-על-הלב אמר בהאם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??:
טוב אז אני יפרט
לאחרונה יש הרבה שירים על אותו מצב כמו על ר'חיים זצ''ל על פורים בעיקר כמעט כל שיר פורימי נשמע אותו דבר לכן זה מוכר ככה זה בפורים יש גם על גאולה אבל בעיקרון כולם לחנים אחרים לחלוטין רק בגלל שהם על אותם נושאים זה אולי נשמע לכם מוכר!זהו שלא התכונתי לאלו שפירטת!!
הכונה לשירים קלאסים של קליין נהוראי וכו' וזה המון פעמים נשמע לי דומה מאור.. -
@סודי-ביותר אמר בהאם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??:
@נעמי16 השיר הזה ממש דומה לנגן המנגן של קול חי מיוזיק
ממש ממש דומה בעיבוד ובלחןממש נכון! והוא גם הזכיר עוד המון שירים. לי הוא הזכיר איזה שיר שאני לא יודעת של מי הוא אבל על המילים :בן דוד עבדך יגאלנו, יגאלנו, משיח ד'.
קיצור, משהו בסגנון.....||אם מישהו מכיר את השיר - אני אשמח שיעלו בנושא המתאים ||
-
@מוח-שליט-על-הלב אמר בהאם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??:
טוב אז אני יפרט
לאחרונה יש הרבה שירים על אותו מצב כמו על ר'חיים זצ''ל על פורים בעיקר כמעט כל שיר פורימי נשמע אותו דבר לכן זה מוכר ככה זה בפורים יש גם על גאולה אבל בעיקרון כולם לחנים אחרים לחלוטין רק בגלל שהם על אותם נושאים זה אולי נשמע לכם מוכר!ממש לא, לי בכלל השיר של אברימי רוט על בית המקדש הזכיר לי איזה מנגינה של לכה דודי..... ואמרו פה שככה יעשה של משה קליין דומה לנגן המנגן של קול חי, בקיצור, לא קשור לתקופה...
-
אדם לא יכול להלחין את מה שהוא לא שמע
אלא א''כ הוא מוצארט.
היכולת להלחין משהו חדש הוא תלוי באופקים המוזיקליים של המלחין
נניח אדם שכל עשרים שנותיו הראשונות שמה את פריד מ.ב.ד. וכו' היכולת שלו לייצר שיר ששוה שמיעה מוגבלת ביותר.לעומת זאת מי ששומע מוזיקות שונות סגנונות שונים יש לו יותר אופקים
ועדיין צריך יצירתיותוכמובן יש דברים שיוצאים מהכלל
למשל יה אכסוף שיש לו טעם וסגנון ייחודי וכו' וכו'
מעניין מי הלחין את זה??? -
@מוכשרת-על אמר בהאם גם לכם נשמעים כל הלחנים האחרונים-כלחנים מוכרים??:
השראה טובה זה חובה ללחן טוב
ברור! חובה! כל המלחינים אומרים שהלחינו בעת איזו חוויה שעברו בין אם משמחת, מעציבה, מפחידה וכו
אבל בסופו של דבר זו היצירתיות שלו לקחת את זה ולהלחין את זה לשיר||אכן משפט חזק, יאלה ליישם||
-
לי השיר החדש של מיכה גמרמן הבתים שלו בהתחלה
הזכירו לי את "עם סגולה" של שלום ברנהולץ -
הרבה לחנים מולחנים פשוט ע"י אותו מלחין ולכן זה נשמע דומה
כי בראש של המלחין יש תבניות מסויימות
במוצש חי כשטוקר אירח את הערשי ויינברגר ונתנו לו אתגר להלחין משהו על המקום עם מילים מסויימות
הלחן היה מאד יפה אבל בכל מיני חלקים בו היה אפשר לשמוע שירים אחרים שלו או של אמנים בסיגנונו
זו הסיבה הראשית ללחנים שנשמעים דומה