מוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!
-
@פייביש אוקי. אז כמו שאמרה חברתי @אייצ-ית - הבאת מבט שהוא אפילו סוטה מהנושא....
רוב דבריך נכונים עד מאד - אולם לא על כך דיברנו.
הבאת צד אחר, ראוי לפתיחת פוסט הייתי אומרת, ושונה לגמרי מהנאמר לעיל.
יותר התבטאת אודות ההשקעה הכספית ע"מ 'להפוך' לזמר. פעם - לעומת היום.
וזה נכון.
נכון מאד.
רק לא על שביל הפוסט: -
@מעט-אור אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
גדולי ראשי הישיבות מכל המגזרים יושבים יחד לישיבה דחופה. ובראשם הגאונים הגדולים ר' שלום כהן, ר' גרשון אדלשטיין, האדמו"ר מויזניץ'/בעלז/גור, כל גדולי ראשי הישיבות, ויכתבו תקנון!
ימנו מביני עניין שיכתבו איזה שירים חדשים שרים ואיזה לא, איזה מקצבים מכניסים ואיזה לא, ובכפוף לזה יאשרו בעלי תזמורות וזמרים שמקבלים על עצמם לעדן את הקצב, לשיר רק יהודי מקורי ועדין, ולהחזיר את האולמות לאולמות שמחה, במקום רחבות מועדונים...
וכל מנגן או זמר שללא יקבל את תעודת ההכשר, לא יאושר בכל הישיבות הטובות!
הלחץ יעשה את שלו, והעניין יחזור לפורפורציה...|-מעט אור, דוחה הרבה...-|
-
א) בהיבט האישי: כיהודים מאמינים בני מאמינים יודעים אנו שבכל דור ודור יש את הבעיות שלו... כל דור הקב"ה שולח דווקא את הפרצה המסוימת הזאת או האחרת, לנסות בה אותנו..
א"כ אל לנו לחשוב שתפקידינו לשנות את הדור.. או לחלום שיש בידנו כח לנטרל תופעות כאלה ואחרות, תפקידינו הוא רק לנו, לצרינו, בתוכינו פנימה.. להשתדל להיות יותר מרוממים ועדינים... -
ב) בהיבט הציבורי, נראה כי אין זה נדרש מגדו"י לעשות שינויים בדברים 'נשגבים' כמו אלה.... יש מספיק עניינים אחרים לחזק.. מה גם שגדו"י (ועכ"פ הרבנים שנושאים באחריות הכלל, ולא רק באחריות חצר קטנה, ואכמ"ל.) אין בכוחם וכבודם מספיק כדי ליזום שינויים בדברים כאלה, זה דברים שרק אם יבוא דרישה רצינית מהציבור לשינוי, או לקבוע גדרים כאלו ואחרים, רק אז הם אלו שיעמדו מאחור ויגבו זאת!
-
ג) בהיבט המעשי: ישנה תופעה ההולכת ומתרחבת הנקראת 'פוסט-מודרנה' אשר גורמת לאנשים לחזור ב360 מעלות מהמתירנות והפרוסט...ואכמ"ל.. זה מתבטא בתחומים רבים, וגם בנושא זה של המוזיקה, אשר עם הזמן אנו רואים (ומן הסתם עוד נראה בגדול..) חזרה אחורה של הקצב, הסגנון, החיבור לשירים יותר ישנים ופנימיים, -דבר שמתבטא גם בעיבודים מחודשים הנעשים לשירים ישנים בעלי השראה יהודית..וכדו'
-
לסיכום: אין תפקידינו לערוך שינויים ציבוריים.... בל נצפה מגדו"י לנהל ולשנות כל דבר שמפריע לנו...הקב"ה מנהל את עולמו, ואנחנו נראה איפה אנחנו, למה אנחנו מתחברים יותר...למוזיקה היהודית האיכותית.. או דוקא לרדוד הלא מדוד.... וגם אם כך...אולי...בסוף גם לנו יהיה איזה פוסט----
בהצלחה לכולכם...........
-
-
אני חושב שאין דבר יותר מתאים מלהביא כאן לקישור שאני לא מאמין שכולם פה מכירים 'מיכאל שטרייכר' דרך השלום,
ואני מביא את זה בעיקר בשביל המכתב שמובא בתחילת הקליפ,
ולמרות שזה כתוב בהתחלה באנגלית יש אח"כ אותו מכתב גם בעברית, בהנאה.
מיכאל שטרייכר דרך השלום -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@יודי-סיני כמובן.
אני מבינה בגדול את מה שאמרת. אבל המשפט הזה:@יודי-סיני אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
אבל אני לא כל כך מסכים שמה שבעיננו לא נראה כיף ונחמד אין לזה מקום .
ממש לא היווה את הכוונה שלי. יש כל כך הרבה סגנונות שהם 'כיפים ונחמדים' והכי יש לזה מקום....
@יודי-סיני אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
בדרך כלל לכל שיר יש את הקהל שלו והמקום שלו
ברור מאליו. אחרת לא הייתה המוזיקה נחלקת לסגנונות כאלה ואחרים.
-
פוסט זה נמחק!
-
@רבקה כשאת שואלת "מוזיקה רדודה או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים"
אני חושבת שמוזיקה רדודה יכולה לבוא גם מזמרים טובים...
משום מה יש זמרים טובים שרוצים "לחקות" סגנונות שונים...או "למצוא חן" בעיני מגזריים שונים- מה שגורם להם להיות רדודים...אני לא חושבת שזה קשור בעיקר לזמר. -
@יעל-0 אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
ני לא חושבת שזה קשור בעיקר לזמר.
אני חולק עלייך כי זמר שהוא מביא חומרים טובים ואיכותיים הוא לא פתאום יביא פתאום מוזיקה רדודה, הוא לא יהרוס את שמו הטוב...
-
@ילד-חוכם אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
הוא לא פתאום יביא פתאום מוזיקה רדודה,
אתה בטוח בלי שמות אבל לכמה מגדולי הזמר יצאו לאחרונה שירים רדודים במיוחד נטו בגלל שזה טיפה יותר עדכני
אין לי בעיה שישירו עדכני יש לי בעיה שהם לא מבינים מה הם שרים כי זה בעברית והם אמריקאים -
@ילד-חוכם אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
@יעל-0 אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
ני לא חושבת שזה קשור בעיקר לזמר.
אני חולק עלייך כי זמר שהוא מביא חומרים טובים ואיכותיים הוא לא פתאום יביא פתאום מוזיקה רדודה, הוא לא יהרוס את שמו הטוב...
היום כבר אי אפשר לדעת..
-
אמת שאני מתלבט אם המוזיקה רדודה או שהדור,
פעם השירים היו רק פסוקים מהתנ"ך, ברמה כזאת שאברהם פריד בהתחלה לא רצה את תניא כי זה לא פסוק,
אח"כ זה התקדם לשירים מהמקורות גם מהג"מ וכדו'
ואחכ נכנסה המוזיקה המקורית לזמרים החסידיים [כמדומה לי שיעקב שוואקי הראשון שהכניס את זה באלבום לא תבכי עוד את שיר הנושא באנגלית]
גם פעם היה חשיבות מאוד גדולה לעיבוד שיהיה עשיר ומלא כנ"ל לגבי הפתיחים שהיו יותר ארוכים,
היום יש המון זמרים חדשים, וכל אחד מנסה להיכנס ולהישאר למעלה ולכן מוציא שירים בקצב מסחרר, וממילא התוכן, הלחן, העיבוד, עלולים להיחלש ולרדת ברמה.
אגב היום הדור מאוד רוצה טרנסים ומוזיקה רועשת [שגם על זה יש סקר] אז הזמרים מתאימים את עצמם לדור... -
@משה-1p אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
וכל אחד מנסה להיכנס ולהישאר למעלה ולכן מוציא שירים בקצב מסחרר, וממילא התוכן, הלחן, העיבוד, עלולים להיחלש ולרדת ברמה.
בהחלט.
@משה-1p אמר במוזיקה רדודה, או שמא אזל מלאי הזמרים הטובים?!:
אגב היום הדור מאוד רוצה טרנסים ומוזיקה רועשת [שגם על זה יש סקר] אז הזמרים מתאימים את עצמם לדור...
לא חושבת...
תלוי מאד. זה מתחלק למלא סגנונות. אני דווקא חושבת שלאהוב את הפופ והרעשניות זה עניין של מוד, מצב רוח. -
@רבקה ברור!!!
לכל סגנון בין רגש, שקט ,קיצבי, טרנס, וכל מה שלא יהיה חייב להיות במוזה,
אבל אני חושב שהיום הדור הצעיר יותר מתחבר או יותר נמצא במוזה של שירים קיצבים יותר מחפש משהו שינתק אותו מהמצב שבו הוא נמצא,
אבל פשוט וברור שזה עניין של סגנון ומצב רוח.